Vakantiegeld: waar moet je rekening mee houden?

Vakantiegeld: waar moet je rekening mee houden?

In mei en juni keren veel werkgevers vakantiegeld of vakantiebijslag uit aan hun medewerkers. Maar waar moet je rekening mee houden? En wat moet je uitbetalen? Bovendien wanneer precies?

Vraag subsidie praktijkleren aan

Vraag subsidie praktijkleren aan

Tussen 3 juni en 15 september 2024 vraag je subsidie praktijkleren aan voor leerlingen in het schooljaar 2023/2024. Laat HR5 je helpen!

laat loonkostenvoordeel op tijd controleren

Laat LKV en (jeugd)LIV op tijd controleren

Als werkgever krijg je van UWV uiterlijk 14 maart bericht over loonkostenvoordeel (LKV) en (jeugd)lage inkomensvoordeel (LIV). Het is belangrijk om de informatie in dit bericht goed te checken. Laat je loonkostenvoordeel en (jeugd)LIV op tijd controleren op eventuele fouten. Tot en met 1 mei kun je nog bezwaar indienen over de LKV en (jeugd)LIV.

Hoe werkt betaald ouderschapsverlof

Betaald ouderschapsverlof: hoe werkt dat?

Sinds 2022 hebben werkende ouders recht op 9 weken (gedeeltelijk) betaald ouderschapsverlof. De Wet Betaald Ouderschapsverlof (WBO) is niet voor iedereen helder en we krijgen hier vragen over. We zetten graag de antwoorden voor je op een rij. Want hoe werkt betaald ouderschapsverlof en de WBO in de praktijk? En waar lopen werkgevers tegenaan?

Wat verandert er in 2024? Prinsjesdagnieuws voor werkgevers

Op Prinsjesdag presenteerde het demissionair kabinet de plannen voor 2024. Er zijn (wets-)wijzigingen die voor jouw organisatie of bedrijf van belang kunnen zijn. We zetten Prinsjesdagnieuws voor werkgevers in 2024 op een rij.

Hoe werkt de ketenbepaling voor arbeidsovereenkomsten

Hoe werkt de ketenbepaling voor arbeidsovereenkomsten?

Sinds 1 januari 2020 kun je als werkgever maximaal 3 tijdelijke contracten aangaan met een werknemer in maximaal 36 maanden. Daarna is het volgende contract automatisch een vast contract. Tenzij er in de CAO andere regels bepaald zijn. HR5 legt je uit hoe ketenbepaling voor arbeidsovereenkomsten werkt.

Hoe controleer je de Werkhervattingskas beschikking

Hoe controleer je de Werkhervattingskas beschikking?

Arbeidsjuridisch advies

Contract voor onbepaalde tijd: lagere WW-premies!

Voor werknemers met een vast contract worden lagere WW-premie afgedragen dan bij een flexibel contract. Een vast contract loont!