Laat loonkostenvoordeel (LKV) en (jeugd)LIV op tijd controleren

Als werkgever krijg je van UWV uiterlijk 14 maart bericht over loonkostenvoordeel (LKV) en (jeugd)lage inkomensvoordeel (LIV). Het is belangrijk om de informatie in dit bericht goed te checken. Laat je loonkostenvoordeel en (jeugd)LIV op tijd controleren op eventuele fouten. Tot en met 1 mei kun je nog bezwaar indienen over de LKV en (jeugd)LIV.

Bezwaar binnen 6 weken

Het is belangrijk om de beschikking van UWV over LKV en (jeugd)LIV goed te controleren met de gegevens van jouw salarisadministratie. Er kunnen fouten in de berekening zitten. Of niet alle werknemers staan op de beschikking staan. Daardoor ontvang je wellicht te weinig of geen tegemoetkoming. En als je teveel tegemoetkoming ontvangt en dit niet corrigeert, kun je een boete krijgen.

Tegemoetkomingen

Volgens de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) kun je als werkgever aanspraak maken op loonkostenvoordeel (LKV) of (jeugd) lage-inkomensvoordeel (LIV). Hierover krijg je voor 14 maart bericht van het UWV. De LIV hoef je niet aan te vragen; dit wordt berekend op basis van het aantal verloonde uren voor je werknemers. Het loonkostenvoordeel of LKV is een tegemoetkoming in de loonkosten van oudere werknemers of werknemers met een arbeidsbeperking. Het lage-inkomensvoordeel of LIV geldt als je werknemers in dienst hebt met een laag loon. Het jeugd LIV geldt als je werknemers in dienst hebt van 18 t/m 20 jaar. Deze regelingen hebben als doel om kwetsbare werknemers een betere positie op de arbeidsmarkt te geven. Kijk voor meer informatie over LKV en LIV op de website van UWV.

Laat loonkostenvoordeel op tijd controleren

Wil je de beschikking LKV en (jeugd)LIV door HR5 laten controleren? Stuur de volledige brief dan naar salaristeam1@hr5.nl. Wij controleren de gegevens en zorgen ervoor dat je ontvangt waar je recht op hebt, en niet teveel betaald. Heb je andere vragen over salarisadministratie, dan helpen we je ook graag verder.

Op de hoogte blijven?

Benieuwd naar meer artikelen, weetjes of nieuws op HR en wetgeving vanuit HR5?

Volg ons dan op Social Media.