Blogs

hr5-optillen.svg

Ons meest recente blog

Financieel gezonde medewerkers zorgen voor een gezond bedrijf

Als werkgever heb je belang bij aandacht voor de financiële gezondheid van je medewerkers. Een financieel gezonde medewerker zal minder snel uitvallen en is productiever.

Lees meer

Our blogs

Wat verandert er in 2024? Prinsjesdagnieuws voor werkgevers

Op Prinsjesdag presenteerde het demissionair kabinet de plannen voor 2024. Er zijn (wets-)wijzigingen die voor jouw organisatie of bedrijf van belang kunnen zijn. We zetten de belangrijkste wijzigingen voor 2024 op een rij.

Lees meer

Betaald ouderschapsverlof: hoe werkt dat?

Sinds 2 augustus 2022 hebben werkende ouders recht op 9 weken (gedeeltelijk) betaald ouderschapsverlof. Het afgelopen jaar hebben we veel vragen gehad over de Wet Betaald Ouderschapsverlof (WBO). We zetten graag de antwoorden voor je op een rij. Want hoe werkt de WBO in de praktijk? En waar lopen werkgevers tegenaan?

Lees meer

Tips voor mentale fitheid in je organisatie

Vakanties helpen om op te laden en fysiek en mentaal fitte werknemers te hebben en houden. HR5 geeft tip voor het hele jaar mentale fitheid in je organisatie.

Lees meer

In memoriam: Marisol Saez de Wit

Marisol was onze collega. Maar bovenal een bijzonder mens die heel veel betekend heeft voor haar klanten, haar collega’s en daarmee dus ook voor HR5. Wij gaan haar missen.

Lees meer

Een vertrouwenspersoon wordt verplicht. En dan?

Vanaf 1 januari 2024 is het verplicht voor werkgevers om een vertrouwenspersoon aan te stellen. Wat betekent dat voor jouw organisatie?

Lees meer

Vraag subsidie praktijkleren aan voor 15 september 2023

Bedrijven en instellingen die een praktijk- of leerwerkplaats aanbieden én een erkend leerbedrijf zijn, kunnen in aanmerking komen voor de subsidieregeling Praktijkleren.

Lees meer

Hoe werkt de ketenbepaling voor arbeidsovereenkomsten?

Sinds 1 januari 2020 kun je als werkgever maximaal 3 tijdelijke contracten aangaan met een werknemer in maximaal 36 maanden. HR5 legt uit.

Lees meer

Hoe zit het ook alweer met ziekte en vakantie?

Ziek worden op vakantie is heel vervelend voor je medewerker. Maar het is belangrijk dat je ook als werkgever weet hoe ermee om te gaan. En hoe zit het met die zieke medewerker die graag op vakantie wil? Om misverstanden te voorkomen is het belangrijk je medewerkers duidelijk te informeren over hun rechten en plichten als ze ziek worden of zijn tijdens vakantie.

Lees meer

Hoe beperk je warmte-risico’s in de werkomgeving

In de zomer en bij hogere temperaturen is het belangrijk om warmte-risico’s op een werkplek in de gaten te houden. Werken bij hoge temperaturen kan namelijk invloed hebben op de werkprestaties en de gezondheid van medewerkers. Werkgevers hebben een zorgplicht om medewerkers te beschermen tegen gezondheidsschade door de temperatuur in de werkomgeving.

Lees meer

6 voordelen van PAGO en PMO voor werkgevers

Werkgevers hebben profijt van aandacht voor gezondheidsmanagement binnen hun organisatie. Het periodiek aanbieden van PAGO en PMO is een constructief onderdeel van je gezondheidsmanagement.

Lees meer

Neem psychosociale arbeidsbelasting ook mee in de RI&E

Een veilige werkomgeving zorgt voor betere resultaten en minder verzuim. Dat geldt voor veilig werken met gevaarlijke stoffen of de aanwezigheid van een BHV-er, maar zeker ook voor psychosociale arbeidsbelasting (PSA). PSA gaat over omgangsvormen (agressie en geweld, discriminatie, (seksuele) intimidatie, pesten) en werkdruk. De arbeidsrisico’s voor PSA moeten meegenomen worden in de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E), zo zegt Arboverpleegkundige van HR5 Diana van der Linden.

Lees meer

Laat LKV en LIV op tijd controleren

Als werkgever krijg je van UWV uiterlijk 15 maart bericht over LKV en (jeugd)LIV. Het is belangrijk om de informatie in dit bericht goed te (laten) controleren op eventuele fouten.

Lees meer

Ga het gesprek aan: aandacht voor mantelzorg loont!

Een op de vier medewerkers combineert mantelzorgtaken met hun baan. Mantelzorg bespreekbaar maken en flexibel zijn in oplossingen voor werknemers kan uitval en problemen voorkomen.

Lees meer

Hoe help je als werkgever de thuiswerkplek goed inrichten?

Een ergonomisch goed ingerichte thuiswerkplek zorgt ervoor dat werknemers minder snel fysieke klachten ontwikkelen en effectiever kunnen werken. Wat is daarvoor nodig?

Lees meer

Hoe krijg je een feedback cultuur in je bedrijf?

Wanneer feedback een continue proces is, krijgen medewerkers verantwoordelijkheid en eigenaarschap over hun eigen ontwikkeling en leerproces. HR5 helpt je op weg!

Lees meer

Hoe staat het ervoor met jouw personeel?

Doe een HR quickscan en ontvang tips om jouw personeel meer te laten fluiten.

Meet us!

Nieuwsbrief

Geen HR5 nieuws missen? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

AanmeldenBedankt
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then