Blogs

hr5-optillen.svg

Ons meest recente blog

Personeel werven op een krappe arbeidsmarkt

HR5 tipt je hoe je nieuwe kandidaten voor openstaande functies in de huidige krappe arbeidsmarkt vindt.

Lees meer

Our blogs

HR5 innoveert: het nieuwe klantportaal

Afgelopen jaar zijn we gestart met het bouwen aan een nieuw klantportaal voor HR Analytics. In dit innovatief klantportaal zie je alle belangrijke HR-thema’s overzichtelijk bij elkaar.

Lees meer

De Laat Assurantiën en HR5; een samenwerking met toegevoegde waarde!

HR5 en De Laat Assurantiën helpen klanten gezamenlijk als het om verzuim gaat.

Lees meer

People first: Collega Maris van Wayenburg vertelt

Maris van Wayenburg, HRM Adviseur bij HR5; “Ik haal veel werkplezier uit de variatie aan werkzaamheden en de autonomie die ik ervaar bij HR5”.

Lees meer

Werkplezier: gezond en veilig werken met RI&E!

HR5 gelooft dat gezondheidsschade door arbeidsdeelname in veel gevallen is te voorkomen. Een fijne werkplek begint bij preventie.

Lees meer

Psychologisch veilige werkomgeving actueler dan ooit

Het belang van psychologische veiligheid heeft volop aandacht. En natuurlijk: onprettig en ongepast gedrag kan de werksfeer negatief beïnvloeden; dat wil je als werkgever voorkomen!

Lees meer

Laat LKV en LIV op tijd controleren

Als werkgever krijg je van UWV uiterlijk 15 maart bericht over LKV en (jeugd)LIV. Het is belangrijk om de informatie in dit bericht goed te (laten) controleren op eventuele fouten.

Lees meer

HR5 neemt Functiewijzer over

HR5 heeft eind januari 2022 het bedrijf Functiewijzer overgenomen. Een mooie aanvulling op de HRM dienstverlening.

Lees meer

SLIM project loopbaan- en ontwikkelplannen van jouw werknemers

Vanaf 1 maart vragen we weer SLIM subsidies aan voor onze klanten. We leggen je graag uit wat de SLIM subsidie is. En hoe jouw organisatie of bedrijf de SLIM subsidie kan gebruiken voor de loopbaan- en ontwikkelplannen van jouw werknemers. Want een leven lang leren, daar plukt iedereen de vruchten van!

Lees meer

Hoe werkt de ketenbepaling voor arbeidsovereenkomsten?

Sinds 1 januari 2020 kun je als werkgever maximaal 3 tijdelijke contracten aangaan met een werknemer in maximaal 36 maanden. HR5 legt uit.

Lees meer

Hoe voer je een goed exitgesprek?

Het is onvermijdelijk voor werkgevers; niet alleen komen er nieuwe mensen je organisatie in, er zullen ook mensen je organisatie verlaten. Als een werknemer je organisatie verlaat is het voeren van een exitgesprek een waardevolle tool van feedback.

Lees meer

Wat verandert er voor werkgevers in 2022?

HR5 ziet een mooi jaar voor zich met samenwerking en groei. Op gebied van salarisadministratie, Arbo & verzuim en HR zijn er veranderingen die in 2022 van belang zijn voor werkgevers. We zetten de belangrijksten op een rijtje

Lees meer

People first: Collega Karen Westenbrink vertelt

Karen, salarisadministrateur bij HR5: “Ik heb het enorm naar mijn zin hier. HR5 is een informele en collegiale organisatie”

Lees meer

Hoe krijg je een feedback cultuur in je bedrijf?

Wanneer feedback een continue proces is, krijgen medewerkers verantwoordelijkheid en eigenaarschap over hun eigen ontwikkeling en leerproces. HR5 helpt je op weg!

Lees meer

Hoe help je als werkgever de thuiswerkplek goed inrichten?

Een ergonomisch goed ingerichte thuiswerkplek zorgt ervoor dat werknemers minder snel fysieke klachten ontwikkelen en effectiever kunnen werken. Wat is daarvoor nodig?

Lees meer

Hoe controleer je de Werkhervattingskas beschikking?

Eind november ontvang je als werkgever een beschikking van de Belastingdienst met daarin de premies Werkhervattingskas (Whk) voor het nieuwe jaar. Het is belangrijk om deze beschikking goed te controleren. HR5 geeft je tips over hoe je de werkhervattingskas beschikking controleert.

Lees meer

Hoe staat het ervoor met jouw personeel?

Doe een HR quickscan en ontvang tips om jouw personeel meer te laten fluiten.

Meet us!
logo HR5
Portaal
Menu
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then