Blogs

hr5-optillen.svg

Ons meest recente blog

Hoe controleer je de Werkhervattingskas beschikking?

Eind november ontvang je als werkgever een beschikking van de Belastingdienst met daarin de premies Werkhervattingskas (Whk) voor het nieuwe jaar. Het is belangrijk om deze beschikking goed te controleren. HR5 geeft je tips over hoe je de werkhervattingskas beschikking controleert.

Lees meer

Our blogs

Wat verandert er in 2022? De Miljoenennota uitgelegd.

Op Prinsjesdag maakte het demissionair kabinet de plannen voor komend jaar bekend. Ook voor 2022 zijn er (wets-)wijzigingen die voor jouw organisatie of bedrijf van belang kunnen zijn. We zetten de belangrijkste op een rijtje.

Lees meer

Contract voor onbepaalde tijd: lagere WW-premies!

Op 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt In Balans (WAB) in werking getreden. Daarin is de WW-premie gedifferentieerd naar de aard van het arbeidscontract. Dat betekent dat voor werknemers met een vast contract een lagere WW-premie afgedragen wordt dan voor werknemers met een flexibel contract.

Lees meer

SLIM-project loopbaan- en ontwikkelplannen van jouw werknemers

Vanaf 1 september vragen we weer SLIM subsidies aan voor onze klanten. We leggen je graag uit wat de SLIM-subsidie is. En hoe jouw organisatie of bedrijf de SLIM-subsidie kan gebruiken voor de loopbaan- en ontwikkelplannen van jouw werknemers. Want een leven lang leren, daar plukt iedereen de vruchten van!

Lees meer

Personeel werven op een krappe arbeidsmarkt

HR5 tipt je hoe je nieuwe kandidaten voor openstaande functies in de huidige krappe arbeidsmarkt vindt.

Lees meer

Hoe facilitair je als werkgever hybride werken?

Hoe zorg je voor een Arbo-verantwoorde hybrieke werkplek. HR5 geeft tips.

Lees meer

Tips voor mentale fitheid in je organisatie

Vakanties helpen om op te laden en fysiek en mentaal fitte werknemers te hebben en houden. HR5 geeft tip voor het hele jaar mentale fitheid in je organisatie.

Lees meer

Vragen van werkgevers over vaccinaties

We merken dat we door corona nog steeds dagelijks nieuwe vragen van werkgevers krijgen over vaccinaties of coronatesten. HR5 helpt je graag vooruit met duidelijke en onafhankelijk informatie.

Lees meer

Binqer ontzorgt het milieu, HR5 ontzorgt Binqer

Sinds vorig jaar verzorgt HR5 de salarisadministratie en arbo- & verzuimdiensten voor het Udense bedrijf Binqer. Binqer biedt een breed assortiment producten op het gebied van afvalscheiding, voornamelijk voor de zakelijke markt. Het productgamma omvat alles voor slimme afvalscheiding voor vele branches: afvalbakken, afvalzakken, containers en recycling voor kantoor, horeca, onderwijs, logistiek en afvaloplossingen voor openbare ruimte en verenigingen.

Lees meer

Vakantie in coronatijd: antwoorden voor werkgevers

Als werkgever kun je vragen hebben over corona-regels in de vakantie. We helpen je graag op weg.

Lees meer

10 tips tegen Zoom vermoeidheid

Zoom meetings kunnen erg vermoeiend zijn. Hoe voorkom je dit?

Lees meer

Vanaf 1 juli hervatting fysieke spreekuren

Afgelopen maanden zijn alle spreekuren van de bedrijfsartsen telefonisch of online geweest vanwege de Corona maatregelen. Vanaf 1 juli zullen onze bedrijfsartsen geleidelijk weer fysieke spreekuren plannen.

Lees meer

De acht bouwstenen van Strategische Personeelsplanning

Strategische personeelsplanning helpt bedrijven en organisaties naar een optimale personeelsbezetting. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

Lees meer

Werkplezier: gezond en veilig werken met RI&E!

HR5 gelooft dat gezondheidsschade door arbeidsdeelname in veel gevallen is te voorkomen. Een fijne werkplek begint bij preventie.

Lees meer

Hoe staat het ervoor met jouw personeel?

Doe een HR quickscan en ontvang tips om jouw personeel meer te laten fluiten.

Meet us!
logo HR5
Portaal
Menu
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then