Blogs

hr5-optillen.svg

Ons meest recente blog

HR5 en Kling bundelen hun krachten

HR5 ondersteunt werkgevers in het opstellen en toetsen van een Risico Inventarisatie & Evaluatie van de werkomgeving. Voor de praktische uitvoering van het Plan van Aanpak van de RI&E heeft HR5 sinds deze lente een samenwerking met Kling Brandbeveiliging. Zo helpen Kling Brandbeveiliging en HR5 klanten aan een optimale veilige werkomgeving.

Lees meer

Our blogs

Tips voor mentale fitheid in je organisatie

Vakanties helpen om op te laden en fysiek en mentaal fitte werknemers te hebben en houden. HR5 geeft tip voor het hele jaar mentale fitheid in je organisatie.

Lees meer

Arbeidsdeskundig onderzoek voortaan door HR-Next Level B.V.

HR5 heeft een nieuw (zuster)bedrijf: HR-Next Level. Wij zijn van mening dat dienstverlening rondom arbeidsmobiliteit een vak is dat specifieke expertise en focus vraagt. Een Arbeidsdeskundig onderzoek (AD onderzoek), uitgevoerd door een arbeidsdeskundige is zo’n expertise. Vandaar dat we hebben besloten om de AD-onderzoeken door HR-Next Level uit te laten voeren per 1 juli 2022.

Lees meer

Hoe zit het ook alweer met ziekte en vakantie?

Ziek worden op vakantie is heel vervelend voor je medewerker. Maar het is belangrijk dat je ook als werkgever weet hoe ermee om te gaan. En hoe zit het met die zieke medewerker die graag op vakantie wil? Om misverstanden te voorkomen is het belangrijk je medewerkers duidelijk te informeren over hun rechten en plichten als ze ziek worden of zijn tijdens vakantie.

Lees meer

Voldoen jouw arbeidsvoorwaarden aan de nieuwe wetgeving voor transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden?

Op 1 augustus aanstaande treedt de nieuwe Wet Implementatie EU-richtlijn transparante voorspelbare arbeidsvoorwaarden in werking. De wet biedt meer bescherming voor medewerkers met onzekere arbeidsvoorwaarden. Deze wetgeving heeft gevolgen voor de arbeidsovereenkomst die je als werkgever sluit met medewerkers.

Lees meer

HR5 Vertrouwenspersoon waarborgt een veilige werkomgeving

Veiligheid op de werkvloer gaat verder dan alleen persoonlijke beschermingsmiddelen, goede materialen, of beveiligde machines. Ook aandacht voor psycho-sociale arbeids- belasting hoort daarbij. Een vertrouwenspersoon waarborgt een veilige werkomgeving.

Lees meer

Vraag subsidie praktijkleren MBO aan voor 16 september 2022

Bedrijven en instellingen die een praktijk- of leerwerkplaats aanbieden én een erkend leerbedrijf zijn, kunnen in aanmerking komen voor de subsidieregeling Praktijkleren.

Lees meer

Hoe beperk je warmte-risico’s in de werkomgeving

In de zomer en bij hogere temperaturen is het belangrijk om warmte-risico’s op een werkplek in de gaten te houden. Werken bij hoge temperaturen kan namelijk invloed hebben op de werkprestaties en de gezondheid van medewerkers. Werkgevers hebben een zorgplicht om medewerkers te beschermen tegen gezondheidsschade door de temperatuur in de werkomgeving.

Lees meer

Personeel werven op een krappe arbeidsmarkt

HR5 tipt je hoe je nieuwe kandidaten voor openstaande functies in de huidige krappe arbeidsmarkt vindt.

Lees meer

HR5 innoveert: het nieuwe klantportaal

Afgelopen jaar zijn we gestart met het bouwen aan een nieuw klantportaal voor HR Analytics. In dit innovatief klantportaal zie je alle belangrijke HR-thema’s overzichtelijk bij elkaar.

Lees meer

De Laat Assurantiën en HR5; een samenwerking met toegevoegde waarde!

HR5 en De Laat Assurantiën helpen klanten gezamenlijk als het om verzuim gaat.

Lees meer

People first: Collega Maris van Wayenburg vertelt

Maris van Wayenburg, HRM Adviseur bij HR5; “Ik haal veel werkplezier uit de variatie aan werkzaamheden en de autonomie die ik ervaar bij HR5”.

Lees meer

Werkplezier: gezond en veilig werken met RI&E!

HR5 gelooft dat gezondheidsschade door arbeidsdeelname in veel gevallen is te voorkomen. Een fijne werkplek begint bij preventie.

Lees meer

Psychologisch veilige werkomgeving actueler dan ooit

Het belang van psychologische veiligheid heeft volop aandacht. En natuurlijk: onprettig en ongepast gedrag kan de werksfeer negatief beïnvloeden; dat wil je als werkgever voorkomen!

Lees meer

Laat LKV en LIV op tijd controleren

Als werkgever krijg je van UWV uiterlijk 15 maart bericht over LKV en (jeugd)LIV. Het is belangrijk om de informatie in dit bericht goed te (laten) controleren op eventuele fouten.

Lees meer

HR5 neemt Functiewijzer over

HR5 heeft eind januari 2022 het bedrijf Functiewijzer overgenomen. Een mooie aanvulling op de HRM dienstverlening.

Lees meer

Hoe staat het ervoor met jouw personeel?

Doe een HR quickscan en ontvang tips om jouw personeel meer te laten fluiten.

Meet us!
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then