Vakantie in coronatijd: antwoorden voor werkgevers

groei asset

Na een periode van hard werken, gaan we graag met vakantie. Vakantie is goed om ons hoofd leeg te maken en onze batterij op te laden. HR5 wens iedereen een relaxte en fijne vakantie toe. Maar als werkgever kun je ook vragen hebben over corona-regels in de komende vakantieperiode. We helpen je graag op weg.

Mag ik mijn werknemers vragen waar ze op vakantie gaan?

Veel werknemers zijn van plan de komende periode op vakantie gaan. Ook naar het buitenland. Het is verstandig om te communiceren met je werknemers over de risico’s en de gevolgen van reizen tijdens de coronacrisis. Als werkgever heb je de zorgplicht om jouw werknemers en klanten te beschermen, daarom mag je een werknemer vragen waarheen hij op vakantie gaat. Een werkgever kan niet verbieden te reizen naar een gebied met negatief reisadvies. Het is wel aan te raden duidelijk te communiceren over de afspraken en verwachtingen.

Kan ik afspraken maken over terugkomst uit verschillende (vakantie)gebieden?

Duidelijk communiceren over de afspraken rondom vakantie is in alle gevallen het beste. Vooral als het gaat over (terugkeer na) vakanties in coronatijd kan het veel onduidelijkheden en mogelijke misverstanden voorkomen. Geef duidelijk aan dat je voor de veiligheid van alle werknemers en klanten verwacht dat werknemers zich houden aan de coronaregels en regels voor quarantaine en testen na terugkeer van vakantie.

Reisadviezen

Reizen tijdens deze coronapandemie blijft een risico. De regels rondom reizen, testen en quarantaine vind je op de website van de rijksoverheid. Voor veel landen worden vakantiereizen (nog) afgeraden. De rijksoverheid geeft over (vakantie)landen reisadviezen. Voor gebieden met een kleurcode oranje en rood geldt een negatief reisadvies. Deze reisadviezen zijn geen verplichting, maar kunnen wel gevolgen hebben voor werknemers. Wie terugreist uit oranje of rood gebied, moet na terugkeer in quarantaine en/of een negatieve testresultaat van een coronatest kunnen tonen. Het is de eigen verantwoordelijkheid van werknemers om op tijd terug te zijn om volledige quarantaine af te maken voordat ze weer kunnen werken. Ook is er een risico dat landen een andere kleurcode krijgen tijdens de vakantie. Ga in gesprek met werknemers en maak duidelijke afspraken wat er verwacht wordt wanneer dit gebeurt.

Personeelsreglement en verzuimprotocol

Communiceer naar je werknemers over quarantaineplicht bij reizen naar oranje en rood gebied. En licht toe welke regels er zijn over ziek worden tijdens vakantie. Wijs je werknemers op het personeelsreglement over vakanties en het verzuimprotocol, zodat ze op de hoogte zijn van de geldende afspraken. Wil een werknemer op vakantie gaan naar een land met een negatieve reisadvies, ga dan in gesprek en maak samen afspraken.

Heb je geen verzuimprotocol of personeelsreglement en wil je graag advies of hulp om dit op te stellen? Neem contact op met HR5, wij helpen je graag op weg. Ook voor arbeidsjuridische vragen staat ons team van deskundigen voor je klaar. 

logo HR5
Portaal
Menu
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then