Hoe facilitair je als werkgever hybride werken?

optikken asset

Hoe facilitair je als werkgever hybride werken? 

Door de wereldwijde corona-pandemie nam thuiswerken noodgedwongen enorm toe. Nu in Nederland de maatregelen tegen corona losgelaten worden, zien we dat veel werkgevers en werknemers kiezen om hybride te blijven werken. Hoe faciliteer je als werkgever hybride werken?

Hybride werken

Hybride werken betekent dat een werknemer flexibel kan kiezen waar zij/hij werkt. Werknemers kunnen een keuze maken over de werklocatie afhankelijk van het type werk, de gewenste interactie en communicatie, en natuurlijk persoonlijke voorkeuren. Hierdoor kunnen werknemers ervoor kiezen deels thuis, of een andere locatie te werken en gedeeltelijk op kantoor. 

Voordelen van hybride werken

Veel medewerkers hebben de voordelen ervaren van hybride werken. Het combineren van werk en privéleven is gemakkelijker. Meer thuiswerken heeft gezorgd voor minder woon/werkverkeer en effectievere online vergaderingen zonder reistijd. Veel werknemers ervaren meer werkgeluk door de nieuwe hybride vorm van werken. Ze kunnen zich beter concentreren, en ervaren een hogere productiviteit.

Hoe faciliteer je als werkgever hybride werken op een juiste manier?

Hybride werken vereist een goed beleid over de fysieke werkplek van medewerkers, en toegang tot de juiste digitale tools voor thuiswerken. Het is elementair om te zorgen dat de IT-beveiliging in orde is, effectief (online) ontmoeten en communiceren gefaciliteerd wordt, en collega's productief met elkaar kunnen samenwerken in (digitale) bestanden en systemen. Vaak wordt de fysieke werkplek vergeten bij de mogelijkheid tot hybride werken. Of je graag werkt in je tuin of een kantoortje hebt ingericht op je zolder; een goede werkplek is heel belangrijk om fysieke klachten te voorkomen en verhelpen. Toch blijkt dat 44% van de thuiswerkers niet beschikt over een Arbo-verantwoordelijk werkplek.

Arbo-verantwoorde werkplek

Conform de Arbowetgeving moeten werkgevers zorgen voor een ergonomische goede werkplek. Zowel op kantoor als thuis moet de werkplek aan een aantal eisen voldoen. Door een goed ingestelde werkplek zul je minder snel fysieke klachten ontwikkelen en effectiever kunnen werken.

Werkplekdeskundige

HR5 biedt ergonomisch advies over een correcte werkplek, werkhouding en over verbeteringen, fysiek of online.

Maak een afspraak met onze werkplekdeskundige.

Bel ons
logo HR5
Portaal
Menu
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then