HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Smartphone gebruik op werkvloer bron van ergernis

Zijn uw werknemers tussendoor vaak in de weer met hun smartphone? Grote kans dat collega's zich hier groen en geel aan ergeren. Tijd voor regels voor het privégebruik van smartphones?

 

Het merendeel van de werknemers ergert zich aan collega’s die tijdens het werk steeds hun smartphone pakken om te appen of te Facebooken. Bijna een derde (31 procent) zegt zich zelfs groen en geel te ergeren aan de smartphoneverslaving van collega’s. Bij een op de drie werknemers wordt het (privé-)gebruik van smartphones op de werkvloer ook door de baas niet getolereerd.

 

Appen verboden

Uit onderzoek blijkt verder dat 90 procent van de werknemers minimaal één keer per dag zijn smartphone checkt op berichten. Bijna de helft (44 procent) doet dit zelfs elk uur. Daar doet de baas in veel gevallen niet moeilijk over. Bij twee op de drie ondervraagden is het gebruik van de smartphone op het werk toegestaan. De rest heeft een minder coulante werkgever; 22 procent geeft aan dat het gebruik niet wenselijk. Ruim een op de tien heeft te maken met een strengere werkgever: daar is het ten strengste verboden om de smartphone tijdens werktijd tevoorschijn te halen.

 

Afgeleid door smartphone?

Ook is onderzocht wat het effect is van het gebruik van een smartphone. Van de overvraagden ziet 41 procent dat het een nadelig effect heeft op de werkprestatie. Zij geven aan afgeleid te worden door de meldingen van bijvoorbeeld Facebook en Whatsapp en daardoor hun concentratie op het werk verliezen. Een op de vijf geeft juist aan beter te gaan werken door regelmatig updates te checken, maar dit wordt door 58 procent van de werknemers niet gewaardeerd. Hiervan geeft een op de tien wel eerlijk toe zelf ook regelmatig de smartphone te gebruiken.

 

Het veelvuldig privégebruik van een smartphone kan de sfeer op de werkvloer beïnvloeden. Het is aan te raden dat werkgevers goede afspraken maken met hun werknemers over het privégebruik van de smartphone. Dat voorkomt een hoop ergernis onder collega’s en is goed voor de productiviteit.

 

Bron: PW de Gids

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven