In memoriam: Marisol Saez de Wit

Wij zijn diep geraakt door het overlijden van onze collega Marisol Saez de Wit op 7 juni 2023.  

Marisol kende maar één versnelling; de zesde! Klanten op een; als ze bellen, mailen of vragen hebben, het antwoord is al gegeven voordat de klant met zijn ogen kan knipperen. Ze deed de meeste stroken, was altijd als eerste op kantoor en als er een vraag aan het team was dan, je zult het al wel raden: “kom hier, doe ik wel”. 

Goede en slechte tijden

Vanaf de start van mijn ondernemerschap werk ik met Marisol en Karen samen. Meiden van het eerste uur. Een aparte categorie: loyaal maar vooral het hart op de juiste plek. Vanaf 2011 tot en met nu hebben we veel met elkaar meegemaakt; goede tijden en slechte tijden. In de moeilijke tijden hebben we denk ik goed voor Marisol gezorgd. Maar ook Marisol heeft in de moeilijke tijden van HR5 goed voor ons gezorgd. Altijd in oplossingen en mogelijkheden denken: “dan ga ik wel tijdelijk 40 uur werken”. Marisol had ook behoefte aan structuur. Tijdens de corona-periode was zij een van de weinigen die altijd op kantoor wilde zijn: “vaste tijd beginnen, altijd op kantoor”. 

marisol-1686835269

Betrokkenheid

Marisols betrokkenheid bij HR5 was heel erg groot. Als de telefoon ging op de afdeling, pakte zij deze het meeste op. Het meest illustratief daarvoor is dat ik een keer wilde testen dat als ik op het belletje zou drukken bij de balie (die staat er als er even niemand daar aanwezig is), wie zou dan komen? Het is niet moeilijk te raden wie dan in één keer voor je neus staat…! En…? Daar konden we smakelijk om lachen. 

Maar, als haar collega’s niet haar normen op dat vlak haalden, niet de telefoon wilden opnemen of niet voor elkaar wilden opvangen, dan hoefde je niet te raden hoe zij daar over dacht. Dan kon Marisol erg direct zijn zowel in woorden als in non-verbale communicatie. Er was geen twijfel mogelijk dat die collega dat niet door had, want iedereen had dat door!

Willen is kunnen

De laatste keer dat Joep en ik bij haar waren, de donderdag voor haar overlijden, vroegen we Marisol haar wat ze nog graag zou willen. Ze zei dat ze graag de datum waarop we ons jubileum vieren op 24 juni zou willen meemaken. Dat is dan afgesproken. En ik dacht: “Willen is kunnen bij Marisol, dat gaat haar nog lukken ook”. Maar haar lichaam zei, tot hier en niet verder. We gaan dit in een aangepaste vorm doen en ik weet zeker dat ze erbij is.

Wij gaan haar missen

Marisol was onze collega. Maar bovenal een bijzonder mens die heel veel betekend heeft voor haar klanten, haar collega’s en daarmee dus ook voor HR5. Wij gaan haar missen. Haar bureau bij de ingang van het kantoor, zij als eerste op kantoor daarna ik; “nee, je hoeft niet verder te lopen”. En zo zullen er wel meer momenten zijn, voor iedereen op zijn manier en zijn moment.

Vaarwel Marisol!

Art Alders

Uden, 13 juni 2023

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then