Aandacht voor mentale problemen van werknemers voorkomt verzuim

diensten asset

Mentale klachten en stress bij medewerkers leiden tot minder productiviteit en meer verzuim. Medewerkers doen steeds complexer werk en de werkdruk neemt toe door personeelstekort. Daarnaast zorgen de huidige moeilijke economische tijden, zoals de stijgende inflatie en hoge energieprijzen, voor grote zorgen bij mensen. Dit kan leiden tot teveel stress en mentale klachten met grote gevolgen op de werkvloer. Yannick van Moorsel, adviseur Arbeid & Gezondheid bij HR5: “Als werkgevers meer aandacht geven aan werkdruk en signalen van mentale klachten kan verzuim worden voorkomen.”

Meer overspanning en burn-outs

Het aantal werknemers in Nederland dat verzuimt door overspanning of burn-out stijgt, zo waarschuwde ook de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) deze zomer. De NVAB waarschuwde dat het grote personeelstekort een van de oorzaken daarvan kan zijn en ervoor kan zorgen dat medewerkers met minder mensen evenveel of zelfs meer werk moeten doen. Werkdruk en stress kunnen zorgen voor mentale klachten, waardoor uitval op de loer ligt. De huidige moeilijke economische tijden met dure boodschappen en hoge energierekeningen vergroten dit risico.

Aandacht van werkgevers

Adviseur Arbeid & Gezondheid Yannick van Moorsel legt uit: “Een werknemer die uitvalt zorgt voor extra werkdruk bij de andere collega’s en is daarnaast een grote kostenpost voor de werkgever. Een collega die uitvalt kan ervoor zorgen dat daarna nog meer collega’s met mentale klachten ziek uitvallen.  Daarom is voldoende aandacht voor de mentale gezondheid van medewerkers heel belangrijk zodat het ontstaan van klachten en verzuim kan worden voorkomen.” Maar hoe ziet die aandacht er concreet uit? Yannick: “Werkgevers kunnen zelf actiever een rol spelen om verzuim door werkdruk en stress te voorkomen.” Hij geeft tips:

Zorg voor meer autonomie in het werk

Medewerkers weten vaak erg goed hoe hun werk uitgevoerd moet worden en hoe ze hun dagelijkse werkzaamheden het beste kunnen inrichten. Meer autonomie en zeggenschap over de dagindeling en indeling van werkzaamheden kan helpen om de werkdruk te verlichten. Yannick: “Ga het gesprek aan met teams en individuele medewerkers over de indeling van hun dagelijkse werkzaamheden. Betrek verschillende afdelingen om te kijken hoe de werkdruk verlaagd kan worden. Probeer samen te bekijken welke oplossingen er mogelijk zijn. Ben open en eerlijk over welke oplossingen wel of niet uitgevoerd kunnen worden en waarom. En het belangrijkste: voer de oplossingen uit en zorgt voor resultaat. Als werkdruk op deze manier wordt aangepakt geeft dit medewerkers perspectief om meer lucht.”

-          Let op signalen

Mentale klachten bij medewerkers komen niet uit de lucht vallen. Achteraf geven leidinggevenden en werkgevers vaak toe al te zien aankomen dat de medewerker uit ging vallen. Als signalen eerder opgepikt worden, kan dit verzuim voorkomen. Yannick: “Let op medewerkers die na het weekend of een vakantie moeite  hebben met opstarten. Besteed meer aandacht aan medewerkers die minder proactief zijn dan eerder, medewerkers die zich distantiëren van het werk en voor wie alles teveel lijkt. Ga het gesprek aan met de medewerker om te kijken waar hulp geboden kan worden.” Kom je er samen niet uit? De bedrijfsarts ook helpen voordat klachten tot verzuim leiden. De bedrijfsarts geeft concrete tips en handvatten om de situatie beter te overzien en de mentale klachten te verminderen.

-          Geef ruimte om zorgen te bespreken

Yannick: “We leven in ingewikkelde tijden; de boodschappen en energierekening geven steeds meer mensen zorgen. Deze zorgen kunnen ertoe leiden dat medewerkers minder betrokken zijn bij hun werk en minder presteren. Zorg ervoor dat leidinggevenden, HR-medewerkers,  teamleiders of de vertrouwenspersoon beschikbaar zijn om mogelijke zorgen van medewerkers te kunnen bespreken. Zorg ervoor dat deze gesprekspartners de weg kunnen wijzen naar (externe) hulp zoals gemeente en budgetcoaches.” Heb je het vermoeden dat zorgen onder een grotere groep medewerkers leeft? Benader actief groepen medewerkers met tips en concrete hulp bij problemen. Als medewerkers weten dat ze gehoord worden in hun zorgen en ergens terecht kunnen, geeft dat minder stress en voorkomt problemen.

yannick-van-moorsel

Column van onze adviseur

Deze column is geschreven door onze collega Yannick van Moorsel. Hij is Adviseur Arbeid & Gezondheid bij HR5. Hij is aanspreekpunt voor werkgever voor alle vragen en casussen rondom Arbo en Verzuim. 

Meer informatie over onze visie en abonnementen? Lees verder>

Aandacht voor mentale problemen voorkomt verzuim

Werkgevers hebben veel te winnen door meer aandacht te hebben voor mentale klachten. Aandacht voor en actief bijdragen aan het voorkomen van  mentale problemen zorgt voor productievere medewerkers en minder verzuim.

Wil jij brainstormen met een professional om te kijken hoe jouw organisatie mentale fitheid van medewerkers kan vergroten?

Maak een afspraak met een HR5 Adviseur Arbeid & Gezondheid. 

Bel ons op 088 5500 600.
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then