Contract voor onbepaalde tijd: lagere WW-premies

salarisadministratie asset

Contract voor onbepaalde tijd: lagere WW-premies!

Op 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt In Balans (WAB) in werking getreden. Daarin is de WW-premie gedifferentieerd naar de aard van het arbeidscontract. Dat betekent dat voor werknemers met een vast contract een lagere WW-premie afgedragen wordt dan voor werknemers met een flexibel contract. De hoge premie bedraagt sinds de verlaging per 1 augustus 5,34% en de lage premie 0,34%; een verschil van 5% dus!

Werkloosheidswet premies

De WW-premie is onderdeel van werknemersverzekeringen. Deze verplichte verzekeringen die werkgevers betalen beschermen werknemers tegen inkomensverlies bij ziekteverzuim en werkloosheid. Door de WAB wil de overheid werkgevers stimuleren om meer werknemers een vaste arbeidsovereenkomst te bieden.

“We merken dat de WAB-regels voor premiedifferentiatie nog niet bij alle werkgevers bekend zijn”, stelt Iris Gloudemans, salarisadministrateur bij HR5. Een goede medewerker een vast contract aanbieden zorgt ervoor dat zij/hij een relatie kan opbouwen met klanten en collega’s. En tevreden vaste medewerkers helpen je bedrijf groeien. “Tegelijkertijd kunnen de lasten voor werkgevers verlaagd worden door een werknemer een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd te bieden. Als het loon voor een werknemer bijvoorbeeld 3.000 euro per maand is, dan scheelt de lage WW-premie de werkgever zo’n 145 euro per maand. Dat is maar liefst 1.740 euro per jaar per werknemer. Zeker de moeite waard!”, aldus Iris Gloudemans. 

“We helpen werkgevers graag om de voordelen uit te rekenen. En kijken graag mee of de regeling ook op jouw werknemers van toepassing is.” Werkgevers moeten zorgen dat zij administratief aan kunnen tonen dat er sprake is van een vast contract. De schriftelijke en ondertekende arbeidsovereenkomst moet in de loonadministratie vastliggen. 

Heb je vragen over jouw salarisadministratie of verloning?

HR5 helpt je graag verder met al je vragen over personeelszaken.

Maak een afspraak
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then