HRM Advies

groei.svg

Fluitend naar je werk! Met veel energie en een flexibele instelling er tegenaan. En een gedegen bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat; zonder uitval. Dat is wat bedrijven en medewerkers het liefst zouden willen. Is dat een utopie? Wij bij HR5 zijn ervan overtuigd dat het mogelijk is.

Wij streven naar Resources for Humans in plaats van Human Recources. Iedere organisatie is gebaat bij gemotiveerde medewerkers, die zich binnen hun werk kunnen ontwikkelen. Gemotiveerde medewerkers zorgen namelijk voor betere resultaten. Vanuit ons People First visie zetten wij mensen centraal. We stimuleren medewerkers zelf regie over hun loopbaan te nemen. Wij helpen je medewerkers te laten groeien door hun talenten te ontwikkelen. Want als medewerkers hun talenten ontwikkelen, gebruiken ze die om optimaal te presenteren voor jouw bedrijf of organisatie. Op die manier creëren we succesverhalen voor bedrijven en medewerkers. Mogen wij je helpen bij jouw succesverhaal?

Maak een afspraak

HR5 biedt je een volledig pakket van ondersteuning en diensten:

 • HR helpdesk
 • HR scan
 • Werving en selectie
 • Tests en assessments, voor personeel en directie
 • Coaching en training voor leidinggevenden
 • Functionerings- en beoordelingssystemen & Feedback tools
 • Ontwikkelen en updaten functieloongebouw
 • Advies opleidingen en ontwikkeling mensen
 • Ontwikkelen HR-beleid met inzet externe HR-professional 
 • Casemanagement
 • Duurzame Inzetbaarheid en mobiliteit
 • Externe mobiliteit en outplacement
 • Vertrouwenspersoon
hr-helpdesk

HR helpdesk

HR5 helpt je vooruit met bruikbare adviezen op alle terreinen van HR. We nemen je graag werk uit handen, zodat jij je kunt focussen op de kernactiviteiten van je organisatie of bedrijf. De HR Helpdesk van HR5 helpt je met kennis, oplossingen en maximaal inzicht. 

Neem contact op
hr5-hr-scan

HR scan

Om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie van personeelszaken in jouw bedrijf of organisatie kunnen wij een HR scan uitvoeren. Het gehele HRM proces wordt onder de loep genomen; missie, visie, doelstellingen en kernwaarden van je organisatie, instroom, doorstroom, uitstroom, Arbo en verzuim. Op basis hiervan schrijft onze expert een adviesrapport, waarmee samen met jou een plan van aanpak wordt gemaakt voor jouw bedrijf of organisatie. 

Vraag een HR scan aan
de juiste werknemer op de juiste plek zorgt voor gelukkiger werknemers

Werving en selectie

Op een krappe arbeidsmarkt is personeel vinden een uitdaging. HR5 ziet dat Employer Branding een middel kan zijn om aan geschikt personeel te komen met het uitdragen van een positief bedrijfsimago. Maar vacatures invullen is niet het hele verhaal. Een duurzaam inzetbare medewerker begint bij de juiste mensen op de juiste plaats. HR5 is voorstander van interne en externe mobiliteit om iedereen zijn of haar talenten op een positieve manier te laten inzetten bij de juiste werkgever.

HR5 tests en assements voor personeel en directie

Tests en assessments, voor personeel en directie

HR5 helpt organisaties om mensen en hun verhaal centraal te stellen. Dat doen we met wetenschappelijk onderbouwde testen, interventies en advies, volgens de RH-methodiek. Met de inzet van onze professionals kunnen wij een waardevolle partner zijn voor vraagstukken op het gebied van ontwikkeling, selectie en loopbaanvraagstukken. Leren op basis van successen, groeien door datgene te versterken wat al werkt. Inzet van ons testinstrumentarium biedt een systematische procedure om de aanwezige kwaliteiten van werkenden in kaart te brengen. Denk aan capaciteitenonderzoek, persoonlijkheidstests, arbeidsmarktverkenning, loopbaanvragenlijsten en teamvragenlijsten.

HR5 coaching en training voor leidinggevenden

Coaching en training voor leidinggevenden

Werkenden staan voor de uitdaging om gezond, vakkundig, gemotiveerd en productief te (blijven) werken binnen of buiten de organisatie. Leidinggevenden staan voor de uitdaging om hun team en werkenden hierin te ondersteunen en aan te sturen. En vanuit de organisatie wordt leiderschap verwacht om werkenden en de direct leidinggevenden inspiratie, richting, ruimte en middelen te bieden om hiermee aan de slag te gaan. Als leidinggevende moet je continu afgestemd zijn met je omgeving en jezelf. HR5 noemt dit kalibrerend leiderschap. Hoe groter je handelingsruimte is en hoe groter je gereedschapskist des te groter je toegevoegde waarde en effect is op je omgeving. Dat zorgt voor beter leiderschap en betere prestaties van jezelf en je medewerkers. Daarom biedt HR5 leiderschapstrainingen aan op maat. Voorbeelden hiervan zijn: verzuimtraining voor leidinggevenden, coaching, leiderschapskompas, inzetbaarheidsgesprekken.

Neem vandaag nog contact op voor de mogelijkheden!

Maak een afspraak
functioneringsgesprek, beoordelingsgesprek, feedbackcultuur

Functionerings- en beoordelingssystemen & Feedback tools

Een goede match tussen medewerkers en organisatie maakt optimaal en duurzaam presteren vanuit positieve energie mogelijk. Werkgevers en medewerkers hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om invulling te geven aan arbeidsinhoud, verhoudingen, arbeidsvoorwaarden en omstandigheden. Zo creëer je optimale omstandigheden voor tevreden medewerkers en betere prestaties. HR5 helpt je op weg met functionerings- en beoordelingsystemen, feedback tools en inzetbaarheidsgesprekken.

hr5-ontwikkelen-en-updaten-functieloongebouw

Ontwikkelen en updaten functieloongebouw

Een volledig functie-loongebouw met een kwalitatief goede functieomschrijving als basis kan een hele klus zijn om als organisatie te maken of actueel te houden. HR5 helpt je het salarishuis van je bedrijf of organisatie te organiseren en benchmarken te opzichte van de markt.

Benieuwd naar onze expertise? 

Maak een afspraak
hr5-advies-opleidingen-en-ontwikkeling-mensen

Advies opleidingen en ontwikkeling mensen

Kennis en vaardigheden van medewerkers up-to-date houden om te kunnen werken met nieuwe technologie en werkwijzen is erg belangrijk. Maar ontwikkeling van mensen kan ook helpen talenten te benutten, werkplezier te verhogen en medewerkers aan je te binden. HR5 maakt een plan voor je gehele organisatie. Want een leven lang leren, daar plukt iedereen de vruchten van.

hr5-externe-hr-professional

Ontwikkelen HR-beleid met inzet externe HR-professional 

Kan jouw HR-team ondersteuning gebruiken? Wil je hulp bij het opzetten van een goed personeels- of HR-beleid? HR5 heeft de juiste professionals die klaar staan om jou te ondersteunen.

Neem contact op
hr5-casemanagement

Casemanagement

Ons team van casemanagers bestaat uit allround Arbodeskundigen, die door praktijkervaring het complete Arbo speelveld overzien. Ze zijn een klankbord voor werkgevers en de regisseur van het Arbo beleid binnen de onderneming.​ ​ HR5 draagt zorg voor de uitvoering van jouw Arbo beleid op een uiterst efficiënte wijze, en grijpt in waar nodig. Zo zorgen onze casemanagers voor de rust in jouw organisatie.

Benieuwd naar onze professionals?

Neem contact op
duurzame-inzetbaarheid-en-mobiliteit

Duurzame Inzetbaarheid en mobiliteit

De inzetbaarheidsvraagstukken zijn in elke organisatie anders. Werkenden moeten langer doorwerken. Medewerkers zitten lang in dezelfde functie. Kennis en vaardigheden verouderen snel door nieuwe technologie en werkwijzen. Uitval kan voorkomen voor werkgerelateerde psychische aandoeningen. Of het verzuim bij je organisatie is te hoog. 

HR5 maakt een integrale maatwerk aanpak voor duurzame inzetbaarheid bij jouw organisatie of bedrijf. We kijken naar het vraagstuk, de doelgroep, de organisatiecultuur en het type werk. We formuleren een aanpak voor jouw organisatie die past bij jouw specifieke context. HR5 maakt een plan van aanpak om je organisatie te transformeren naar een lenige en proactieve organisatie.

Bel voor een afspraak
externe-mobiliteit-outplacement

Externe mobiliteit en outplacement  

Soms is terugkeer in de oude werksituatie voor een medewerker niet meer mogelijk. Dan starten we het onderzoek om na te gaan hoe expertise op een ander vlak kan worden ingezet. Via een oriëntatie- traject helpen we je medewerker op weg. We brengen arbeidsmarktkansen in beeld en ondersteunen in de zoektocht om succesvol te solliciteren naar passend werk. We bieden een koppeling naar aanwezige passende vacatures. Waar nodig bieden we Informatie over beroepen en bijscholingsmogelijkheden met de omschrijving, de studiebelasting, toelatingseisen en instellingen waar de opleiding gegeven wordt. 

Kunnen we jouw organisatie daarmee helpen? Bel ons vandaag nog!

veilige werkplek met hr5 vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

Aandacht van werkgevers voor een veilige werkomgeving draagt op alle vlakken bij aan een fijnere werksfeer en gelukkiger medewerkers. Een veilige werkomgeving betekent ook aandacht voor zaken als (seksuele) intimidatie, (arbeids-)discriminatie, agressie, pesten en werkdruk op de werkvloer. Een externe vertrouwenspersoon van HR5 helpt werkgevers een veilige werkomgeving te garanderen. Ook kan de vertrouwenspersoon eventuele knelpunten vroegtijdig signalen en adviseren over ongewenst gedrag. 

Voordelen van een HR5 extern vertrouwenspersoon:

 • vast laag abonnementstarief per jaar
 • goede werksfeer en prettige omgangsvormen
 • altijd toegang tot onafhankelijke en betrouwbare professional
 • gecertificeerde expert met jarenlange ervaring prioriteit voor het welzijn van je medewerkers

Wilt u een abonnement vertrouwenspersoon aanvragen? Of een vrijblijvende offerte?

Bel ons vandaag nog

HRM

Jouw organisatie is voortdurend in beweging; met pieken en dalen. Dat betekent dat er regelmatig nieuwe medewerkers binnenkomen, of dat er medewerkers afvloeien. In beide gevallen dien je goed voorbereid te zijn. Onze experts kunnen je helpen met een goede personeelsplanning. Bovendien staan wij je graag bij op het gebied van werving en selectie, assessment-trajecten, het opstellen van de juiste contracten of de begeleiding van medewerkers die afvloeien. Maar ook jouw bestaande medewerkers hebben onze zorg. Zo kunt je vertrouwen op onze arbeidsvoorwaardenkennis, profiteren van onze prestatieprogramma’s of gebruik maken van onze handleidingen voor een optimaal functioneringsgesprek.  

Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen met een goede personeelsplanning of op het gebied van talentmanagement? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze experts.

Vraag adviesgesprek aan
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then