Arbo en verzuim management

hr5-optillen.svg

HR5 is een gecertificeerde arbodienst. 

HR5 is er trots op een gecertificeerde arbodienst te zijn. We zetten onze kennis en ervaring in om jou te helpen je medewerkers gezond te houden en verzuim te beperken. Daarvoor hebben we een integraal gezondheidsplan ontwikkeld. Hierin analyseren we welke mogelijkheden er zijn om verzuim terug te dringen. 

Ondersteuning Arbo en verzuim

Arbo staat voor verantwoorde werkbelasting en veilige omstandigheden. Verzuim kan ontstaan door medisch oorzaken (ziekte) of andere factoren. Door professionele ondersteuning en begeleiding helpen we u het beste uit de medewerkers te halen.

  • Inzicht in verzuim (oorzaken) 
  • Een aanspreekpunt 
  • Coaching in verzuimaanpak 
  • Preventie en werkvermogen 
  • Proces ondersteuning en re-integratie 

Maak een afspraak met één van onze experts. Wij vertellen je graag hoe jouw organisatie kan profiteren van onze opgebouwde kennis over Arbo en verzuim.

Maak een afspraak
hr5-arbo-verzuim-abonnement

1. Arbo- en verzuim-preventie

Onze arbo en verzuimprofessionals beperken met een integrale aanpak van medische en organisatie aspecten het verzuim bij jouw organisatie en helpen inzetbaarheid en productiviteit te verbeteren.

hr5-verzuim-training

2. Verzuimtraining voor leidinggevenden

Ziekte overkomt je. Echter, verzuimen is een keuze. Gedurende deze training krijgen leidinggevenden de benodigde informatie over verzuimbeleid, wet- en regelgeving en hoe men kan omgaan met verzuim.

Meer weten over onze visie en werkwijze?

Neem contact op
begeleiding werknemers psycholoog

3. Begeleidingstrajecten

Onze A&O Psychologen begeleiden werknemers om de weg terug te vinden naar arbeid. We formuleren voorafgaand aan begeleiding de vraagstelling en aandachtspunten en houden rekening met zowel belangen van werkgever als werknemer. Met een duidelijk plan van aanpak, tijdsplanning en prijsstelling heb je duidelijk inzicht in onze dienstverlening. 

Vraag offerte aan voor een begeleidingstraject
hr5-risico-inventarisatie-evaluatie

4. Risico Inventarisatie & Evaluatie

Een veilig en gezondwerkomgeving voorkomt niet alleen gezondheidsschade. HR5 gelooft dat een optimale werkomgeving ook zorgt voor optimale prestaties van je werknemers. Een Risico-Inventarisatie & Evaluatie (afgekort RI&E) is een belangrijk én verplicht instrument om zicht te krijgen op verbeterpunten van de werksituatie. Met een RI&E breng je alle risico’s voor gezondheid en welzijn binnen je bedrijf of organisatie in kaart. Daarmee kun je aan de slag gaan om deze risico’s te verkleinen of op te lossen en daarmee de prestaties van je werknemers te verbeteren. HR5 helpt je graag met het opstellen en toetsen van je RI&E. 

Vraag offerte aan voor opstellen of toetsen RI&E
hr5-verzuimbeleid

5. Verzuimbeleid

Om je eigen Arbo en Verzuimbeleid te kunnen inrichten stelt HR5 een voorbeeld Verzuimprotocol ter beschikking. Hierin staan alle stappen en termijnen beschreven die in het re-integratietraject doorlopen moeten worden, als ook voorbeelden van afspraken die werkgever en werknemers zouden moeten maken rondom arbeidsverzuim.

hervatting-spreekuur-bedrijfsartsen-arbodienst

6. PAGO en PMO

Werkgevers moeten hun werknemers volgens de Arbowet periodiek een arbeidsgezondheidskundig onderzoek (PAGO) aanbieden. Daarmee kunnen risico’s voor gezondheid en veiligheid door arbeid voor de werknemers worden voorkomen. HR5 voert het PAGO uit op basis van de Risico Inventarisatie & Evaluatie van de organisatie. Ook bieden wij Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan, waarin ook (aanvullend) leefstijlonderzoek of vragenlijsten mogelijk zijn. 

Neem contact op voor de mogelijheid voor PAGO of PMO voor uw organisatie
aanstellingskeuring nieuwe werknemers door gecertificeerde arbodienst

7. Aanstellingskeuringen

HR5 voert medische keuringen en aanstellingskeuringen uit, als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van werkzaamheden binnen je organisatie. 

Neem contact op voor meer informatie
keuring groot rijbewijs

8. Rijbewijskeuringen

Om een rijbewijs C of D aan te vragen, vernieuwen of verlengen is een medisch keuring door een bedrijfsarts of arboarts nodig. De bedrijfsarts van HR5 voert de keuringen voor je groot rijbewijs uit. 

Maak een afspraak
gecertificeerde arbodienst uden hr5

Gecertificeerde arbodienst

HR5 is een gecertificeerde arbodienst en daar zijn we trots op. 

Hier vind je ons certificaat.

Onze bedrijfsarts & medisch adviseur: Dr. Michelle van Heeswijk, BIG nr. 09914220801
Arboverpleegkundige Dhr. H.M.M. Coppis, BIG nr. 79001932830
Arboverpleegkundige Mevr. G.L.H. van der Linden, BIG nr. 49004800530


a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then