People first: Collega Karen Westenbrink vertelt

hero image

Karen Westenbrink werkt als salarisadministrateur bij HR5. Karen werkt al meer dan 20 jaar bij HR5. Karen begon in 2000 op de afdeling Arbo & Verzuim. Nu werkt ze sinds 2,5 jaar op de Salarisafdeling. “Ik heb het enorm naar mijn zin hier. HR5 is een informele en collegiale organisatie”, vertelt Karen.

Salarisadministratie

Karen is verantwoordelijk voor de volledige salarisadministratie voor klanten. “Ik verwerk salarismutaties en maak loonstroken van A tot Z. Als een klant een nieuwe medewerker heeft, voer ik de gegevens in het systeem in. Ik zorg voor aangiften bij de Belastingdienst en het Pensioenfonds, en regel de journaalpost. En als klanten vragen hebben, beantwoord ik ze natuurlijk ook.” 

People first

“Het meeste werkplezier haal ik uit het contact met collega’s en klanten”, zegt Karen. HR5 is een People First company, en gelooft in een mensgerichte manier van werken. Karen legt uit: “HR5 vindt het erg belangrijk dat de juiste mensen op de juiste plek zitten. We krijgen veel ruimte om ons eigen werk in te richten. Het thuiswerken is bijvoorbeeld goed en fijn geregeld. Zo kan ik de balans tussen thuis en privé goed regelen. Dat is People First voor mij!” Ze vervolgt: “De lijntjes bij HR5 zijn kort en collega’s helpen elkaar graag. Zo kunnen we klanten ook het snelst van dienst zijn. Dat zorgt voor plezierig werken.” 

Persoonlijk klantcontact

Vooral het klantcontact vindt Karen erg van belang. “We hebben te maken met veel wetten en regelgeving rondom salaris en personeelszaken”, stelt Karen. “Ik probeer klanten goed advies te geven en te helpen oplossingen te vinden voor hun problemen. Natuurlijk kun je klanten niet altijd geven waar ze om vragen, door die regelgeving. Ik vind het dan erg jammer om teleurgestelde klanten te hebben. Maar ik probeer altijd die extra stap voor ze te zetten om ze uit te leggen hoe het in elkaar zit.” Dat is ook de reden dat Karen momenteel de Vakopleiding Payroll Services tot allround salarisadviseur volgt. De opleiding VPS biedt verdieping in onder andere fiscaal recht en sociaal verzekerings- en arbeidsrecht. “Een opleiding doen naast je werk kost veel inzet en tijd. Maar ik waardeer het dat HR5 opleidingsbudget beschikbaar stelt. En met deze opleiding kan ik straks nog beter advies geven aan onze klant en mijn werk beter uitvoeren. Dat vind ik erg belangrijk.”

Meer weten over werken bij HR5?

HR5 is een people first company. De kracht van onze mensgerichte organisatie is ons team van energieke medewerkers. We vinden informele samenwerking, feedback vragen en het stimuleren initiatieven vanuit onze medewerkers heel belangrijk. 

Bekijk onze vacatures
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then