Hoe help je als werkgever de thuiswerkplek goed inrichten?

Arbo asset

Veel werknemers zijn afgelopen 2 jaar vanuit huis gaan werken. Thuiswerken heeft veel veranderd in onze manier van denken en werken. Het heeft prettige kanten, zoals minder reistijd en betere werk-privé balans. Maar het stelt de werkgever en werknemer ook beide voor de nodige uitdagingen. De dagelijkse praktijk is dat veel mensen werken aan de keukentafel. Als je een partner en kinderen hebt is misschien zelfs dringen voor een geschikte plek thuis. Je huis wordt je kantoor en de gezinsleden zijn je nieuwe collega’s. Vervolgens ontstaat de vraag: hoe help je als werkgever je werknemers een gezonde werkplek inrichten, die voldoet aan de wettelijke richtlijnen voor Beeldschermwerk. HR5 denkt graag me je mee om thuiswerkplekken ergonomisch in te richten. En denkt meer over mentale aspecten van thuiswerken.

Thuiswerkplek ergonomisch goed inrichten

De Arbowetgeving verplicht werkgevers ervoor te zorgen dat de werknemer werkt aan een ergonomisch goede werkplek. Dit geldt zowel op kantoor als op de thuiswerkplek. Een ergonomisch goed ingerichte thuiswerkplek zorgt ervoor dat werknemers minder snel fysieke klachten ontwikkelen en effectiever kunnen werken. Met andere woorden: goed zitten is goed werken.

De ergonomen van HR5 helpen je om te zorgen dat je werknemers thuis ook een juiste werkplekinrichting en fysieke werkhouding hebben. Werknemers ontvangen een instructie van de ergonoom om de thuiswerkplek goed in te richten en instellen. Vervolgens stuurt de werknemer een foto van de geoptimaliseerde werkplek (bekeken vanuit verschillende hoeken) of laat deze zien via een live Teams-verbinding. De ergonomisch adviseur beoordeelt de werkplek en geeft suggesties voor verbetering. Afhankelijk van de situatie of vraagstelling van de werknemer of werkgever adviseren we welk meubilair over te nemen van kantoor of adviseren we over de aanschaf van nieuw meubilair en eventueel andere hulpmiddelen. Alles gaat in overleg met werkgever en werknemer.

Meer weten over ergonomisch advies? Neem contact op!


hoe-help-je-als-werkgever-de-thuiswerkplek-goed-inrichten_

Ik wist niet dat mijn werkplek zó slecht was, dat valt me tegen. Goed dat ik dit nu weet, nu kan ik zelf en met behulp van mijn werkgever zorgen dat het verbeterd wordt.

Werknemer

Maatwerk ergonomisch advies voor de thuiswerkplek

Ieder mens en zijn persoonlijke situatie is uniek, maar in geval van lichamelijke klachten en eventueel verzuim adviseren wij een professioneel onderzoek ter plekke, uitgevoerd in de thuissituatie of eventueel op kantoor. De ergonoom toetst de werkplek in al zijn facetten. Op die manier kan de ergonoom de thuiswerkplek samen met jouw medewerker optimaliseren en hem/haar ook zorgvuldig instrueren. Vervolgens stellen we een rapport op met bevindingen, advies en ondersteuning. Organiseren of lanceren van een proefplaatsing met de juiste ergonomische hulpmiddelen, zoals bureaustoel, werktafel, muis is ook mogelijk. Zo ben je verzekerd van een zorgvuldig en professioneel advies met uitsluitend adequate hulpmiddelen en verantwoorde aankoop van materialen voor de thuiswerkplek

ergonomische-thuiswerkplek-inrichten-heeft-veel-voordelen-voor-de-werkgever

Fijn dat er iemand meekijkt en meedenkt hoe het bij mij thuis is. Advies thuis heb ik nog nooit gehad, heel fijn dat ik nu samen met mijn werkgever voor een goede werkplek kan zorgen.

Werknemer

Voordelen voor de werkgever van een goed ingerichte thuiswerkplek

Het beeldschermwerkplek op de thuiswerkplek optimaliseren is een win-win situatie met rendement voor de werkgever. Ten eerste waarderen werknemers het zeer dat je als werkgever de moeite en de tijd neemt om de werkplek thuis prettig en comfortabel te maken. Het maakt de binding tussen werknemer en werkgever sterker. Daarnaast neemt de kans op fysieke en mentale klachten af, waardoor er beter op het werk gefocust kan worden.

HR5 helpt je graag met HR-advies op gebied van gezondheid, veiligheid en welzijn van je werknemers. Maak je een afspraak voor een kopje koffie, om te kijken waar we je kunnen helpen? 

Neem contact op
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then