HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Zo kunt u nu nog een goedkope leaseauto regelen

Wie de leaseauto als arbeidsvoorwaarde aanbiedt, moet opletten. Volgend jaar worden de CO2-eisen voor auto's aangescherpt. Daardoor vallen minder leaseauto's in de categorie van 14 of 20 procent bijtelling. Voor werknemers die aan het eind van 2013 of begin 2014 aan een nieuwe leaseauto toe zijn wordt het opletten geblazen.

 

Het kan zijn dat deze arbeidsvoorwaarde door een hogere bijtelling ineens een stuk duurder wordt. De 0 procent categorie voor heel milieuvriendelijke auto’s komt te vervallen en wordt vervangen door 4 en 7 procent bijtelling.

 

Leasemaatschappijen verwachten al dat leaserijders zullen kiezen voor andere modellen. Veel populaire auto’s die nu nog 14 procent bijtelling kennen, vallen vanaf 1 januari 2014 in de 20 procent categorie. ”Op dit moment kiest één op de vijf leaserijders voor de populaire stationwagen met 14 procent bijtelling. Maar straks zijn er nog maar twee modellen beschikbaar in die categorie. Wij vermoeden dat de leaserijder ook dan voor zijn portemonnee kiest. Denk in dit geval aan kleinere modellen met een lage bijtelling”, aldus Claske Postuma-Smit, woordvoerder van LeasePlan Nederland.

 

Een andere optie is om nog voor het einde van het jaar een nieuw leasecontract te sluiten. De nieuwe regels gelden voor auto’s die in 2014 op kenteken worden gezet. Voor auto’s van voor die datum gelden gedurende de hele leaseperiode nog de oude normen.

 

 

Bron: XperHR

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven