HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Ziekteverzuim aanpakken met sociale media

Sociale media wordt steeds belangrijker in het bedrijfsleven. Dat geldt voor marketing, PR en verkoop. Maar ook op het gebied van ziekteverzuim kan het inzetten van sociale media een positieve bijdrage leveren aan het herstel van de werknemer.

 

Vaak is er – door allerlei omstandigheden – nauwelijks contact tussen een langdurig zieke medewerker en zijn collega’s, waardoor de zieke de betrokkenheid bij het werk verliest. Met sociale media kan de band behouden blijven.

 

 

 

 

De Nationale Politie heeft met 7 procent een hoog ziekteverzuimpercentage. Om ervoor te zorgen dat collega’s die langdurig ziek zijn in een isolement raken en daardoor moeilijker re-integreren, werkt de politie nu in samenwerking met Scribe Communities aan een pilot waarbij vijftien zieke medewerkers via sociale media contact blijven met hun collega’s. Voor elke deelnemer is een eigen social community opgezet. Het accent ligt op het in stand houden van contacten tussen collega’s. De zieke collega kiest zelf met wie hij tijdens zijn ziekte in contact wil blijven. Door deel te nemen aan een community, accepteert de collega van een zieke medewerker dat hij een rol heeft in het re-integratieproces, namelijk met de zieke in contact te blijven gedurende diens ziekte.

 

Sociaal contact

Honderdduizenden werknemers zitten langdurig ziek thuis. Volgens Scribe is het het gebrek aan sociaal contact met hun collega’s misschien nog wel erger dan de ziekte zelf. Het gebrek aan contact lijkt soms onvermijdelijk, omdat de bedrijfsarts wil dat de zieke afstand neemt of omdat er een arbeidsconflict sluimert. Soms ook zijn de collega’s zo druk dat ze er gewoon niet aan toekomen om contact te leggen met de zieke. Scribe gelooft dat zowel de zieke als diens collega’s op het werk baat hebben bij het onderhouden van zinvol contact.

 

Formeel traject

“Bij langdurig verzuim ligt in Nederland de nadruk vaak nog teveel op een formeel traject met termijnen en toetsingen welke zijn vastgelegd in de Wet verbetering poortwachter. Daarbij staan deskundigen zoals artsen en HR- adviseurs centraal. Scribe ziet dit formele traject als noodzakelijk, maar niet als voldoende”, aldus Scribe.

 

Bron: Arbo-Online

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven