HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Werknemers werken echt niet harder door de crisis 

De crisis kent voorlopig geen einde en de reorganisaties volgen elkaar op. Je zou dus denken dat werknemers alles doen om hun baan te behouden. Maar willen ze ook harder werken?

 

Ontslagzaken gaan met enige regelmaat om werknemers die zich niet ‘flexibel opstellen’. Met andere woorden: die niet bereid zijn om in deze crisistijden een tandje bij te zetten. Vaak is dat niet de officiële hoofdreden voor het ontslag, maar het wordt voor de kantonrechter als argument gebruikt voor een lagere ontslagvergoeding."

 

Je zou dus verwachten dat werknemers het stempel ‘inflexibel’ tot iedere prijs willen ontlopen. Dat ze 's ochtends vroeger beginnen, 's avonds nog wat werk mee naar huis nemen, ook in de weekenden hun laptop open klappen. Maar nee, blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Motivaction. Een ruime meerderheid doet dit niet, en is dit ook niet van plan.

 

Generaties

Hoe groot die meerderheid is, verschilt per leeftijdsgroep. Relatief de ijverigsten zijn de werknemers tussen de 25 en 34 jaar: hier wil 38% eventueel een tandje bijzetten. Maar bij de groep tussen de 35 en 44 jaar daalt die bereidheid naar 33%, bij de 45-54 jarigen naar 30%, en bij de allerjongsten, tot 25 jaar, zelfs naar 13%.

 

Niet alleen de percentages verschillen per leeftijdsgroep, ook de achterliggende motivatie. “Jongeren tot 25 jaar zijn opgegroeid in een tijdperk met lage werkloosheid. En dus koesteren ze de gedachte dat de werkgever zich wel aan zal passen aan hen. Nee, dat is niet iets specifieks voor deze leeftijdsgroep, het gaat echt om deze generatie. Bij jongeren van 20 jaar geleden zag je die mentaliteit minder”, aldus de socioloog Frits Spangenberg, directeur van Motivaction.

 

Frustraties

Bij de groep tussen 45 en 54 jaar ligt dat heel anders. Die mensen hebben vaak hard gewerkt, maar toch worden ze bij promoties regelmatig gepasseerd door jongeren. Van hun werkgever horen ze voortdurend dat de mens in de organisatie centraal staat, maar toch volgen er steeds nieuwe ontslagrondes – die de volgende keer ook hen kunnen treffen. Logisch dat veel veertigers en vijftigers niet bereid zijn zich meer in te spannen. Als ze dat al zouden kúnnen, want nogmaals: ze werken vaak al heel hard.

 

Bron: Arbo online

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven