HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Werknemer bereid tot 10 procent salaris in te leveren voor thuiswerken

Is het nieuwe werken op zijn retour? Wel volgens sommige werkgevers, maar niet als het aan de werknemers ligt. Want ruim de helft van de Nederlandse professionals is bereid om een deel van zijn of haar salaris in te leveren als daar tegenover staat dat het mogelijk is om vanuit huis te werken, blijkt uit eeen online poll van Hays.

 

 

 

 

 

De recruitmentorganisatie ondervroeg zo’n 500 professionals of zij genoegen nemen met minder salaris als zij vanuit huis mogen werken. 51 procent is bereid om hier tot 10 procent salaris voor in te leveren. Een kleine minderheid (14%) is zelfs bereid om tot 20 procent minder uitbetaald te krijgen, als zij voor dat geld zo nu en dan thuis de laptop open kunnen klappen.

 

Terug naar kantoor geroepen

Dit terwijl thuiswerken voor sommige werkgevers op z'n retour is. Zo roept de Amerikaanse tak van IBM zijn marketingmensen terug naar kantoor. Omdat fysieke samenwerking voor innoverende functies veel voordelen kent.

 

“Hoewel thuiswerken op zijn retour is als het aan sommige werkgevers ligt, merken wij nog steeds dat werknemers behoefte hebben om vanuit huis te werken”, aldus Melanie Kool, Marketing Director bij Hays. “Mensen die regelmatig thuiswerken zien als groot voordeel dat zij werk en privé beter kunnen verdelen. Daarnaast zijn zij productiever, minder snel afgeleid en scheelt het voor veel mensen een hoop reistijd. Wat ons betreft een aantal belangrijke factoren die bijdragen aan het werkgeluk van de werknemer en een goede werk-privébalans.”

 

Bron: HR Praktijk

 

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven