HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Werkkostenregeling op Prinsjesdag op de schop?

Het kabinet blijft werken aan vereenvoudiging van de regels voor belastingen. Voor de voorbereidingen op het Belastingplan 2017 heeft het ministerie van Financiën begin dit jaar diverse partijen verzocht om praktische oplossingen aan te dragen voor bestaande knelpunten uit de praktijk.

 

Sommige van deze ideeën spitsen zich toe op de werkkostenregeling (WKR).

 

Drie partijen hebben zich verdiept in de knelpunten rondom de werkkostenregeling en kwamen met de volgende ideeën:

 

 

 

  • Om de goede elementen van het oude regime van vergoedingen en verstrekkingen nog eens onder de loep te nemen, omdat de behandeling van gerichte vrijstellingen vóór invoering van de WKR eenvoudiger was.
  • Er zou één lijst moeten zijn met vrijgestelde vergoedingen en verstrekkingen. Voor de rest zou alles verplicht loon voor de werknemer of eindheffingsloon moeten zijn. Vergoedingen en verstrekkingen die geen loon zijn of vallen onder een nihilwaardering zijn dan van de baan.
  • Afschaffing van de ‘administratief bewerkelijke werkkostenregeling.

 

Mogelijk al uitwerkingen op Prinsjesdag

De input van de verschillende organisaties moet bijdragen aan praktische vereenvoudigingen van het belastingstelsel. Om oplossingen te kunnen invoeren, moeten ze wel budgetneutraal zijn en bovendien uitvoerbaar zijn voor alle betrokken partijen, zoals werkgevers en de Belastingdienst. Daarnaast moeten ze passen binnen de Nederlandse en Europese regelgeving. Mogelijk zijn een aantal zaken al uitgewerkt in het Belastingplan 2017 dat op Prinsjesdag bekend wordt gemaakt.

 

Bron: Rendement

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven