HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Werkkostenregeling: bedrijfsfeest tóch niet vrijgesteld

Personeelsfeesten op een externe locatie worden tóch niet vrijgesteld in de Werkkostenregeling.

 

In februari waren er aanwijzingen dat de Belastingdienst het onderscheid in de Werkkostenregeling tussen externe bedrijfsevenementen en evenementen op de werkplek intern zou opheffen. Dat onderscheid blijft toch bestaan, bericht accountantskantoor PwC.

 

Maaltijden en consumpties die horen bij een bedrijfsfeest dat op een externe locatie worden gehouden, worden niet vrijgesteld.

 

 

En nu?

Dat betekent dat werkgevers om de kosten van het bedrijfsfeest in kaart te brengen, goed moeten kijken naar de fiscale gevolgen van het feest. In de regel wordt een personeelsfeest op de werkplek dus belastingtechnisch vriendelijker behandeld dan een extern feest. Dat verschil zit vooral in de behandeling van maaltijden, consumpties en andere voorzieningen. Ook het programma en doel van de dag speelt hierbij een rol.

 

 

Geen versoepeling voor maaltijden

In het handboek loonheffingen 2015 van de Belastingdienst staat dat de kosten van een personeelsfeest op een andere locatie dan de werkplek geheel tot het loon behoren. Deze kosten mag de werkgever dus onder het werkkostenbudget brengen. Onlangs leek de Belastingdienst deze regel in een webinar te versoepelen: consumpties en maaltijden in het kader van het externe personeelsfeest mochten onbelast vallen onder de gerichte vrijstelling voor tijdelijke verblijfskosten.

 

Die versoepeling komt er dus niet, blijkt uit de meeste recente informatie van de Belastingdienst. Onder voorwaarden blijkt een gerichte vrijstelling voor verblijfskosten– afhankelijk van het programma – overigens wel mogelijk.

 

Bron: PW de Gids

 

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven