HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Werkgevers laten half miljard WKR-budget liggen

Nederlandse werkgevers met minimaal 10 werknemers laten bijna een half miljard van het werkkostenbudget onbenut. Hierdoor onthouden ze werknemers van fiscale voordelen en profiteren ze niet optimaal van de besparing op sociale lasten door de werkgever.

 

Dit blijkt uit het Nationaal Werkkostenregeling Onderzoek, dat onderzoeksbureau Effectmeting uitvoerde in opdracht van FiscFree. De werkkostenregeling geeft veel  keuzevrijheid aan zowel werkgevers als werknemers, maar momenteel worden nog niet alle mogelijkheden benut.

 

'Vaak weet men niet van de mogelijkheid om een computer of laptop voor privégebruik aan te schaffen of van de vergoedingen voor fitness-, fietsregeling of vakbondscontributie binnen de huidige regeling. Door kennis te nemen van de juiste informatie en het gebruiken van de beschikbare middelen zijn er voor werkgever en werknemer veel voordelen te behalen.'


De drie belangrijkste redenen om het budget niet volledig te benutten zijn angst om het budget te overschrijden (44%), de werkgever beidt simpelweg te weinig vergoedingen en verstrekkingen aan (35%) en daarnaast zijn er nog teveel onduidelijkheden omtrent de werkkostenregeling (11%). De werkkostenregeling wordt het vaakst besteed aan bedrijfsuitjes, cafetariaregeling en kerstpakketten.


Een kwart van de werkgevers gaf aan problemen te hebben ervaren bij de overstap naar de werkkostenregeling. Zij liepen vooral aan tegen problemen van administratieve of fiscale aard, en ze vonden de vrije ruimte met betrekking tot het te besteden budget te beperkt.

 

Bron: P&O Actueel

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven