HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Werkgever wil minder vakantiedagen voor personeel

Nog steeds sparen werknemers vele vakantiedagen op. De AWVN pleit voor uitruil met loon.

 

Werknemers hadden vorig jaar gemiddeld zo’n 14,5 ongebruikte vakantiedagen over, zo blijkt uit cijfers van de AWVN. Dat kost werkgevers jaarlijks zo’n 17 miljard euro, ondanks de wettelijke aanpassingen van de afgelopen jaren waardoor vakantiedagen niet vijf jaar, maar zes maanden opgespaard kunnen worden. De werkgeversclub pleit in De Telegraaf voor een uitruil: loon in plaats van vakantiedagen.

 

Vooral in de sectoren chemie, transport en logistiek is het aantal niet opgenomen vrije dagen groot, zo blijkt uit de enquête. Een woordvoerder van de AWVN zegt in De Telegraaf: ‘Onze leden klagen al veel langer over dit probleem. We zien een lichte daling, maar in onze ogen hebben veel werknemers meer vakantiedagen dan ze eigenlijk nodig hebben.’

 

De AWVN ziet dus het liefst dat werknemers vrije dagen in gaan leveren voor extra loon, om de loonruimte voor bedrijven te beperken, maar ziet ook een obstakel. Vakbonden zien er volgens de werkgeversclub geen prioriteit in tijdens cao-onderhandelingen.

 

Bron: PW de Gids

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven