HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Werkgever krijgt ‘potje’ voor duurzame inzetbaarheid

Er komt een sociaal fonds voor werkgevers om werknemers langer productief en gezond aan het werk te houden. Vooral het mkb kan hier zijn voordeel mee doen.

 

Klijnsma trekt 22 miljoen euro uit voor dit ‘duurzaam inzetbaarheidspotje’. Werkgevers kunnen vanaf oktober aanvragen doen bij dit ‘Europees Sociaal Fonds’ en kunnen 50 procent subsidie ontvangen voor kleinschalige projecten van maximaal 20 duizend euro. Vooral het mkb zou hier zijn voordeel mee moeten doen. maar ook middelgrote bedrijven kunnen hiervoor in aanmerking komen.

 

Projecten kunnen betrekking hebben op maatregelen om de gezondheid en vitaliteit van medewerkers te bevorderen. Ook initiatieven om de interne en externe mobiliteit te bevorderen, zodat werknemers aantrekkelijk kunnen blijven voor de organisatie en de arbeidsmarkt, behoren hiertoe. En onderzoeken om medewerkers actief te betrekken bij de verbetering van de organisatie van het werk. Dat het belangrijk is dat werknemers duurzaam inzetbaar blijven, weten werkgevers  wel. Maar waarom doen ze zo weinig om dit ook daadwerkelijk in gang te zetten?

 

Het ministerie van SZW startte in 2012 het programma Duurzame Inzetbaarheid, waarmee zij werknemers en werkgevers wil stimuleren en ondersteunen bij het langer en gezond houden van personeel.

 

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn om in aanmerking te komen voor deze subsidie, neem dan vrijblijvend contact met ons op: info@hr5.nl.

 

Bron: PW De Gids

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven