HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Verzuimkosten terugvorderen

Heeft een medewerker een ski ongeluk gehad en is hij daardoor voor kortere of langere tijd uit de running? Gelukkig bestaat het regresrecht en kan de werkgever bepaalde kosten door verzuim terugkrijgen.

 

Werkgevers worden opgezadeld met een forse kostenpost. Zo moet hij aan de ene kant het loon doorbetalen, maar aan de andere kant betaalde vervanging regelen. Verder komen er mogelijk kosten voor re-integratie en kan in het geval van blijvende arbeidsongeschiktheid ook de WGA-premie stijgen.

 

 


Regresrecht
Bepaalde kosten kan de werkgever verhalen op de (verzekeraar van) de veroorzaker van het ongeval op grond van het regresrecht. Denk aan het nettoloon en de kosten van re-integratie. De werkgever moet dan wel aantonen dat het bedrijf schade heeft geleden door het ongeval. Het is dan ook belangrijk dat bij de ziekmelding van de werknemer wordt gevraagd of de skiblessure door iemand anders is veroorzaakt.

 

Wilt u nadere informatie over hoe u als werkgever te werk moet gaan om uw schade vergoed te krijgen? Neem vrijblijvend contact op met onze Arbo & Verzuim adviseur, p.vandenpol@hr5.nl

 

 

Bron: P&O Actueel

 

 


 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven