HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Verzuim vermijden? Ga aan de slag met een preventief medisch onderzoek

Stress gerelateerde klachten zijn oorzaak nummer één voor verzuim, dat weten we inmiddels wel. Maar de PMO’s (Preventief Medisch Onderzoek) die zijn ingesteld om onder andere burn-outs te voorkomen, staan minder in de belangstelling.

 

Verzuim heeft veel invloed op een bedrijf, en een medisch onderzoek kan uitval voorkomen. Het gaat deels over fysieke en mentale fitheid van het personeel, maar ook om de betrokkenheid bij de werkgever. Daar moet in geïnvesteerd worden. Dagelijks bezig zijn met het welzijn van medewerkers, heeft een positief effect op de resultaten van de organisatie.

 

Ondanks dat het verzuimpercentage makkelijk terug te dringen lijkt met een medische check op regelmatige basis, maken veel bedrijven hier nog geen optimaal gebruik van. Vooral in het MKB worden PMO's weinig ingezet. Reden: gezondheid is een lastig punt binnen bedrijven.

 

Eigenaars van bedrijven vinden dat een gezonde levensstijl de verantwoordelijk is van de werknemers zelf. Ze vinden het niet leuk om werknemers aan te spreken op hun overgewicht of lagere mentale belastbaarheid en alertheid. Daarnaast speelt ook het kostenaspect mee. Je investeert niet alleen in de analyse en het onderzoek, maar ook in interventies als er problemen (fysieke of mentale klachten) uit naar voren komen. MKB-bedrijven hikken vaak tegen deze kosten aan, terwijl gezond personeel je veel meer oplevert.

 

Wil je als bedrijf succesvol zijn in je aanpak van verzuim, dan dien je te sturen op leiderschap en eigenaarschap. Werk vanuit een gericht beleid, zorg voor bewustwording bij werknemers en train de leidinggevenden om de dialoog aan te kunnen gaan met hun medewerkers. Dat levert serieus geld op.

 

Bron: P&O Actueel

 

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven