HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Verzuim door stress op steeds jongere leeftijd

Het gemiddelde verzuim is toegenomen en bedraagt 3.9% in 2014 (ten opzichte van 3,8% in 2013). Ook is de gemiddelde verzuimduur toegenomen van 24 dagen in 2013 naar 29 dagen in 2014. Stressklachten vormen de belangrijkste verzuimoorzaak en komen op steeds jongere leeftijd voor.

 

Dit blijkt uit een analyse van ArboNed, gebaseerd op ruim 1 miljoen werknemers.

 

 


Psychisch verzuim
Dr. Corné Roelen, bedrijfsarts en epidemioloog bij ArboNed: "Verzuim met stressgerelateerde klachten is verder gestegen. In 2013 werd langdurig verzuim in 29% van de gevallen veroorzaakt door stress. Afgelopen jaar had zelfs 33% van het langdurig verzuim te maken met stress, vooral onder 25-34 jarigen. In 2013 was 43% van het langdurig verzuim in deze leeftijdscategorie stressgerelateerd, terwijl dit in 2014 bijna 50% was. ArboNed signaleert in 2014 zelfs dat stressklachten de belangrijkste verzuimoorzaak is onder jonge werknemers  

Jongeren hebben last van baanonzekerheid door tijdelijke contracten, ze hebben een baan die niet voldoet aan de verwachtingen en ze hebben te maken met een toenemende zorgdruk in hun jonge gezin. De verplichtingen thuis leiden vaak tot tijdsdruk en stress.

 

Herken de signalen
ArboNed waarschuwt werkgevers al sinds vorig jaar zomer voor deze schrikbarende stijging van dit psychisch verzuim, met de campagne Herken de signalen.

 

Veel psychisch verzuim is te voorkomen door vroegtijdig het gesprek met werknemers aan te gaan. Roelen: "Elke werkgever krijgt vroeg of laat te maken met verzuim door stress. Wij zien in de praktijk dat werkgevers die weten welke risico’s ze lopen, tijdig investeren in preventie. Want als werknemers ziek worden door stress, dan zitten ze gemiddeld 180 dagen thuis."

 

Uitval voorkomen
Door de signalen te herkennen, kunt u dus psychisch verzuim en hoge verzuimkosten voorkomen of beperken. Met een preventief medisch onderzoek (PMO) brengt u de fysieke en mentale gezondheid van uw werknemers in kaart, als ook de werkbeleving. We weten vanuit de praktijk dat circa 30% van het personeelsbestand "at risk" is. Als u weet of uw werknemers stress ervaren en bij hoeveel procent een burn-out op de loer ligt, kunt u gericht maatregelen treffen en zo uitval voorkomen.

 

Vroeg ingrijpen loont
En als een werknemer verzuimt met psychische klachten, dan toont onderzoek aan dat vroegtijdig ingrijpen loont. Met de bewezen psychisch verzuimaanpak van ArboNed wordt de verzuimduur gereduceerd met maar liefst 25%.
 

 

Bron: Arboned

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven