HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Vakantiegeld fors lager in 2015

Het vakantiegeld van werknemers gaat volgend jaar tot 12 procent omlaag.

 

Veel werkenden met een middeninkomens gaat er volgend jaar tot ruim 12 procent op achteruit in hun vakantiegeld. Dat is een rechtstreeks gevolg van de nivelleringsacties van het VVD/PvdA-kabinet, zo bericht De Telegraaf. De krant baseert zich op doorrekeningen van salarisverwerker Salar. Bij de middeninkomens vallen harde klappen bij alle soorten variabele beloningen zoals vakantiegeld, overwerken of een bonus.

 

 

Vakantiegeld ruim 12 procent omlaag

Werkenden met een brutosalaris van 4000 tot 4250 euro per maand leveren relatief het meeste in. Zij houden 12,23 procent minder vakantiegeld over in 2015 vergeleken met dit jaar. Dat komt neer op zo’n 250 euro extra die zij mogen inleveren bij staatssecretaris Wiebes (Financiën). Bekijk wat de nieuwe rekenregels voor brutosalarissen betekenen in de berekening van Salar. Deze aanpassing komt uit het nieuwe belastingsplan van Wiebes, die eerder deze maand ook in opspraak raakte vanwege de verhoging van de bijtelling van leaseauto’s..

 

 

Meer nettoloon

Dinsdag zei VVD-voorzitter Halbe Zijlstra nog dat ‘de vork anders in de steel zat’ door te stellen dat mensen volgend jaar maandelijks wel meer nettoloon ontvangen. Minister Henk Kamp (VVD) van Economische Zaken moest dinsdag in het vragenuurtje echter erkennen dat het vakantiegeld inderdaad wordt gekort. Tegen BNR Nieuwsradio zei Kamp op een verkapte manier dat Nederlandse werknemers niet mogen klagen: “Na een aantal jaar van crisis waar het besteedbaar inkomen er op achteruit ging, kan men eind dit jaar en komend jaar per saldo meer besteden.”(MediaWatch/Redactie)

 

Bron: PW de Gids

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven