HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

UWV weigert ontslag bij onvolledig verzoek

Vanaf 1 juli 2015 lopen bedrijfseconomisch ontslag en ontslag door langdurige arbeidsongeschiktheid via UWV.

 

Wie vanaf die datum een medewerker wil ontslaan, moet dit doen via een ontslag aanvraagformulier van het UWV. Het is zaak dit formulier volledig in te vullen. Alleen dan neemt UWV uw verzoek in behandeling en kan vervolgens al dan niet toestemming voor het ontslag verlenen.

 

 

 

Werkgever, bereid je goed voor

'De vragen voor de werkgever zullen diepgaand zijn, dit omdat wij in alle gevallen een verantwoord besluit op de ontslagaanvraag willen nemen. Het wordt voor werkgevers dus heel belangrijk om ontslagzaken goed voor te bereiden', aldus Jan Meijer in het HR-Journaal. Er worden bijvoorbeeld vragen opgenomen die de werknemer in het kader van verweer kan stellen, zodat het UWV al op voorhand het antwoord van de werkgever hierop heeft.

 

Ontslag bij langdurige ziekte

Zo kan een langdurig zieke werknemer in het kader van een reorganisatie niet meer ontslagen worden. In het aanvraagformulier voor het ontslag staan immers al vragen over eventuele ziekte bij de werknemer. Als de werkgever aangeeft dat de werknemer al ziek was voor hij de ontslagaanvraag ontving, zal hij met documenten moeten komen van bijvoorbeeld de bedrijfsarts, die aantonen dat de ziekteverschijnselen niet meer aanwezig zullen zijn wanneer het besluit van het UWV ingaat.

 


Vroeg in de maand indienen bespaart geld

Vul het aanvraagformulier goed in, want alleen dan kan het UWV de procedure sneller afhandelen. Het digitaal insturen van het formulier werkt sneller en heeft de voorkeur. Daarnaast kunnen werkgevers de aanvraag het beste zo vroeg mogelijk in de maand indienen. UWV kan binnen vier weken een aanvraag verwerken en een beslissing maken, maar daar heeft de werkgever alleen iets aan als hij dit vroeg in de maand indient. Dan kan het UWV nog voor het eind van de maand een beslissing nemen zodat de werkgever het contract kan opzeggen. Dit kan een werkgever geld besparen.

 

Het aanvraagformulier is nu al beschikbaar op uwv.nl en hier te downloaden. Vanaf 1 juli 2015 is het verplicht om deze in te vullen. HR5 neemt u graag de werkzaamheden omtrent een ontslagprocedure uit handen. Neem vrijblijvend contact met ons op: info@hr5.nl.

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven