HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Uitstel tot 2015 voor Wet Werk en Zekerheid

De maatregelen uit de Wet werk en zekerheid (WWZ) die in zouden gaan per 1 juli 2014, worden toch op de valreep uitgesteld tot 1 januari 2015.

 

Werkgevers hebben zo meer tijd om zich voor te bereiden op de veranderingen in de regels voor tijdelijke contracten.

 

 

 

 

Van verschillende maatregelen uit de WWZ was het de bedoeling dat ze zouden ingaan per 1 juli 2014. Op dinsdag 3 juni heeft minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bij de behandeling van het wetsvoorstel in de Eerste Kamer echter toegezegd dat hij deze maatregelen een half jaar later zal laten ingaan: op 1 januari 2015. Het gaat om de afschaffing van de proeftijd voor korte contracten, de nieuwe regels voor het concurrentiebeding in tijdelijke contracten en om de nieuwe wettelijke aanzegtermijn.

 

 

Op 10 juni stemt de Eerste Kamer over de WWZ

Het uitstel zorgt ervoor dat werkgeversorganisaties en de overheid meer tijd hebben om werkgevers hierover in te lichten. Werkgevers hebben op hun beurt de tijd om – waar nodig – hun standaardcontracten aan te passen. Als de maatregelen al per 1 juli 2014 zouden ingaan, zou hiervoor nog maar drie weken de tijd zijn.

 

Op dinsdag 10 juni stemt de Eerste Kamer over het wetsvoorstel Werk en zekerheid. Waarschijnlijk zal een meerderheid van de Eerste Kamer dan met het wetsvoorstel instemmen. Voor de maatregelen uit het wetsvoorstel die per 1 juli 2015 zouden ingaan blijft de afgesproken datum gehandhaafd. Dit zijn de verkorting van de ketenbepaling en de hervorming van het ontslagrecht.

 

Bron: SalarisRendement

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven