HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Transitievergoeding na twee jaar ziekte op de schop?

Voor werkgevers kunnen de kosten van een zieke werknemer hoog oplopen, omdat zij het loon twee jaar lang moeten doorbetalen. Daar komt bij dat in de nieuwe Wet Werk en Zekerheid de werkgever ook nog een transitievergoeding dient te betalen bij ontslag van de zieke werknemer na deze periode.

 

Dit is oneerlijk, zegt Minister Asscher van Sociale Zaken, zeker als de werkgever zich aantoonbaar heeft ingespannen voor de re-integratie van de zieke werknemer. Zo’n bedrijf zou je juist willen belonen. Asscher geeft toe dat de critici hier wel een punt hebben.

 

De loondoorbetalingsplicht houdt op na twee jaar ziekte. Om de transitievergoeding te omzeilen kiezen werkgevers er voor om in sommige gevallen geen ontslag aan te vragen. Op deze manier wordt er een slapend dienstverband gecreëerd. Een constructie die door de rechter is goedgekeurd omdat een werkgever niet verplicht is om het dienstverband te verbreken.

 

Aanpassingen in het ontslagrecht zijn niet overbodig. Het doel van de WWZ lijkt het tegengestelde effect te hebben. Werkgevers zijn huiveriger geworden om personeel aan te nemen, zeker diegene met een ziekteverleden. Terwijl het juist de bedoeling van de wet is om mensen sneller een vaste baan te geven.

 

Bron: Nu.nl

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven