HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Subsidie praktijkleren, die laat u toch niet liggen?!

Traditioneel presenteert de regering op de derde dinsdag in september in de Miljoenennota en het Belastingplan de voornemens voor het nieuwe begrotingsjaar. Over nieuwe regelgeving voor pensioenen, Werk en Zekerheid en de Werkkostenregeling is jaren gesproken, maar het uitstel is nu afgelopen! 

 

De Wet Werk en Zekerheid is een feit, de werkkostenregeling gaat per 1 januari 2015 in en het pensioenstelsel ondergaat ook de eerste wijzigingen in 2015.  

 

 

Er staan dus grote veranderingen op stapel, maar totdat de regering deze plannen presenteert kunt u de ‘subsidie praktijkleren’ aanvragen voor uw leerling-werknemers. Dit is de vervanger van de afdrachtvermindering onderwijs.

 

De aanvraag voor deze subsidie (maximaal € 2.700,00 per aanvraag) dient te geschieden na afloop van een studiejaar en dient uiterlijk 15 september 2014 om 17.00 uur te zijn ingediend. Deze nieuwe regeling loopt niet meer via de loonaangifte, maar dient per deelnemer of student via een afzonderlijke procedure aangevraagd te worden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Om de aanvraag in te kunnen dienen heeft u een E-herkenningsmiddel nodig. Met dit E-herkenningsmiddel kunnen bedrijven digitaal communiceren met de overheid, dit is een betaalde dienst.

 

HR5 beschikt over een E-herkenningsmiddel waarmee we voor u deze aanvragen kunnen indienen. Uiteraard zitten er spelregels aan de subsidie verbonden en is deze niet voor elke leerling van toepassing. Neem daarom contact op met een van onze loonadministrateurs, zij kunnen u hierover alles vertellen. Niet geschoten is altijd mis en een subsidie, die laat u toch niet liggen?

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven