HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Stapje terug doen om langer door te werken

Oudere werknemers een stapje terug laten doen is een van de manieren om mensen langer gezond te laten doorwerken. 'We moeten af van het idee dat een carrière altijd in een rechte lijn omhoog dient te lopen', zei de voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ), Pauline Meurs, in een interview met Het Financieele Dagblad. De RVZ heeft een advies uitgebracht aan het kabinet over langer doorwerken en de gezondheid.

 

 

 

Zogeheten demotie is een beladen onderwerp. Binnen de politiek en bij vakbonden bestaan er meerdere meningen over. ,,Maar bekeken vanuit het perspectief van iemands levensloop is het niet alleen maar negatief. Waarom zou je niet aan het eind van je loopbaan langzaam af gaan bouwen in plaats van in een keer van alles naar niks te gaan?'', vindt Meurs. Ze pleit er in de krant voor dat meer rekening wordt gehouden met verschillende drukke fases in iemands leven.

 

'De ene oudere werknemer is gebaat bij meer vrije dagen, maar een ander kon die dagen misschien veel beter op een eerder moment gebruiken. Bijvoorbeeld toen hij of zij aan het zorgen was voor een zieke ouder of een kind. Flexibilisering is noodzakelijk.'

 

Bron: ANP

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven