HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Sportende werknemer verdient meer

Werknemers die regelmatig sporten krijgen meer salaris dan hun bankhangende collega’s.

 

Dat blijkt uit een Duitse studie van arbeidsonderzoeksinstituut IZA. Duitse mannen die minimaal eens per week sporten zouden er gemiddeld 5 procent meer op verdienen dan hun collega’s die dat niet doen. Voor vrouwen gold dat als zij op hun vijftiende al regelmatig sportten, zij in hun loopbaan zo’n 6 procent meer zouden overhouden.

 

 

De resultaten gelden niet alleen voor Duitsland, maar ook voor andere landen. In sommige landen blijkt sporten zelfs tot 17 procent meer loon op te leveren.

 

Verklaring van de onderzoekers is dat sporten werknemers productiever maakt. Het zorgt er bovendien voor dat ze beter met stress omgaan en het zou meer zelfdiscipline opleveren. Ook heeft sportend personeel meer uithoudingsvermogen en zijn het betere teamplayers op de werkvloer.

 

Een kritische noot van de onderzoekers ie wel: wanneer werknemers sporten onder werktijd of er educatieve activiteiten voor skippen, levert dat ze een stuk minder op. Ook kan een te intensieve training de concentratie en effectiviteit van de werknemer verminderen.

 

 

Bron: PW de Gids

 

 

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven