HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Schrappen van vaste vakantiedagen levert bedrijven geld op

Bedrijven profiteren ervan als werknemers geen vast aantal vakantiedagen opgelegd krijgen. Volgens experts leidt deze constructie tot een hogere arbeidsproductiviteit, omdat werknemers uitgerust en daardoor gelukkiger zijn. Bovendien levert het bedrijven geld op.

 

Bij Netflix worden de vakantiedagen al een tijdje op deze manier geregeld. Het bedrijf kijkt niet meer naar het aantal uur dat het personeel werkt, maar naar de hoeveelheid werk die zij verzetten. Werknemers kunnen bij deze bedrijven ongelimiteerd vakantie-uren opnemen. Volgens het bedrijf heeft haar personeel genoeg verantwoordelijkheidsgevoel om daar mee om te kunnen gaan. Bedrijven zouden met zo’n vakantieregeling gemakkelijker personeel kunnen aantrekken. Daarnaast hoeven bedrijven ook niet meer de niet-opgenomen vakantiedagen uit te betalen.

 

Wettelijk gezien heeft iedere Nederlandse werknemer met een fulltime baan recht op 20 vakantiedagen per jaar. Bij veel cao's komen daar nog extra vakantiedagen bij op. Mensen nemen vaak minder dagen op dan ze krijgen. Dit is problematisch voor bedrijven, want het geld voor die uren moeten ze wel op de balans houden.

 

Het schrappen van een vast aantal vakantiedagen lijkt dus positief voor zowel werkgever als werknemer, maar let op, er kan ook een keerzijde aan zitten. In een ‘race to the bottom’ zouden werknemers geen vakantie durven op te nemen en door blijven werken.

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven