HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Rechter houdt nu al rekening met WWZ bij ontslagvergoeding

Ondanks dat de Wet werk en zekerheid (WWZ) pas per 1 januari 2015 ingaat, houdt de rechter er nu al rekening mee bij de beoordeling van een ontslagzaak.

 

Zo heeft op 1 september jl. een kantonrechter in Utrecht bepaald dat in een concrete zaak de kantonrechtersformule niet van toepassing is, omdat de werknemer volgens de WWZ geen recht zou hebben op zo’n hoge ontslagvergoeding.

 

Bij een directeur van een woningbouwvereniging werd de arbeidsovereenkomst ontbonden. De gemeente zei de samenwerking op vanwege ‘niet gepaste omgangsmanieren door de directeur’, zoals mogelijke chantage en het in twijfel stellen van de gemeentemedewerkers. Na schorsing in afwachting van een ontslagbesluit, legde de directeur zijn functie als bestuurder neer.

 

 

Kantonrechterformule niet toegepast

Volgens de rechter is de kantonrechterformule niet van toepassing in deze zaak, omdat de ontslagvergoeding ver boven de bedragen op basis van de WWZ zou uitkomen, aangezien het salaris van de directeur momenteel 12.072 euro bruto per maand bedraagt plus 8 procent vakantiebijslag en overige bijverdiensten.

 

 

Rechter anticipeert op nog niet ingevoerde wet

Meestal anticiperen rechters niet op wetten die nog niet zijn ingevoerd; voor het ontslagdeel van de WWZ wordt nu een uitzondering gemaakt.

 

 

Bron: HR Praktijk

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven