HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Quotumwet goedgekeurd door Eerste Kamer

De Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten is onlangs goedgekeurd door de Eerste Kamer. Werkgevers moeten door deze wet per 2017 mogelijk verplicht een bepaald aantal arbeidsbeperkten in dienst nemen.

 

Doen ze dat niet, dan riskeren ze een boete.

 

 

 

Participatiewet

Door de Participatiewet kunnen meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk. De Quotumwet is een initiatief van staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) en moet een stok achter de deur zijn voor ondernemers om de Participatiewet na te leven. Volgens de Participatiewet moet het Nederlandse bedrijfsleven 100.000 arbeidsplaatsen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. De overheid zal ook nog voor 25.000 werkplekken zorgen.

 

 

Evaluatie

In 2016 vindt het beoordelingsmoment plaats over het jaar 2015. Als blijkt dat werkgevers in de marktsector in 2015 onvoldoende banen hebben gerealiseerd voor arbeidsbeperkten, wordt het quotum in 2017 voor het eerst geactiveerd. Volgens de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten moeten er in 2015 in totaal 9.000 banen zijn gerealiseerd. Halen werkgevers in 2015 de banenafspraak wel, maar een jaar later niet, dan kan het quotum een jaar later alsnog in werking treden. Dit geldt ook voor de jaren hierna.

 

 

Boeteregeling

Als het quotum van kracht wordt, gaat het alleen gelden voor werkgevers met 25 of meer werknemers. Heeft zo’n werkgever op basis van het quotum te weinig arbeidsbeperkten in dienst, dan moet hij een quotumheffing betalen van € 5.000 per niet-vervulde werkplek.

 

Het uiteindelijke doel van de Participatiewet is dat 5 procent van het totale personeelsbestand binnen bedrijven met meer dan 25 medewerkers bestaat uit mensen met een arbeidsbeperking.

 

Bron: P&O Actueel

 

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven