HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Ouderschapsverlof onderbreken vanwege zwangerschap

Als een werkneemster opnieuw zwanger wordt tijdens haar ouderschapsverlof, dan mag zij haar ouderschapsverlof opschuiven. Tijdens het zwangerschaps- en bevallingsverlof heeft de werkneemster dan recht op haar volledige salaris.

 

In de Wet arbeid en zorg (WAZO) staan twee situaties waarin een werknemer of werkneemster een verzoek kan indienen bij de werkgever om het ouderschapsverlof op te schorten:

 

 

  • bij het opnemen van zwangerschaps- en bevallingsverlof of adoptieverlof;
  • bij onvoorziene omstandigheden (denk bijvoorbeeld aan langdurige ziekte).

 

Een werkgever mag het verzoek om het ouderschapsverlof op te schuiven vanwege zwangerschaps- en bevallingsverlof of adoptieverlof nooit weigeren. Wel heeft hij vier weken de tijd om op het verzoek te reageren.

 

Ook salaris over ouderschapsverlofdagen

Het is voor de werkneemster belangrijk om het ouderschapsverlof op te schorten, omdat zij in dat geval tijdens het zwangerschaps- en bevallingsverlof ook salaris ontvangt over de dagen waarop zij voorheen ouderschapsverlof had. In de meeste gevallen betaalt de werkgever dit salaris en ontvangt hij hiervoor een uitkering van UWV. Na het zwangerschaps- en bevallingsverlof houdt de werkneemster recht op het resterende deel ouderschapsverlof. Schuift de werkneemster het verlof niet op, dan ontvangt zij ook tijdens het zwangerschaps- en bevallingsverlof geen salaris over de dagen waarvoor zij ouderschapsverlof heeft opgenomen.

 

Bron: Rendement

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven