HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Opnieuw 20 miljoen voor duurzame inzetbaarheid

Asscher stelt opnieuw een Europees potje beschikbaar voor de duurzame inzetbaarheid van B.V. Nederland.

 

De twintig miljoen euro komt uit het Europees Sociaal Fonds, dat schrijft minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer. Bedrijven kunnen tussen 19 oktober en 13 november 2015 een aanvraag indienen om aanspraak te maken op de subsidie.

 

 

Scholing en gezondheid

De subsidie is bedoeld om werknemers op een gezonde en productieve manier langer aan het werk te houden tot de pensioenleeftijd. Zo zou het bedrag gebruikt kunnen worden voor omscholing of het gezond houden van medewerkers. Om te voorkomen dat werknemers afhaken door de vele veranderingen op de arbeidsmarkt is het zaak dat ze tijdig nieuwe kennis en vaardigheden opdoen. En dat is nodig blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2014 van TNO. Werknemers die aangeven dat zij nieuwe kennis en vaardigheden missen, verzuimen meer en hebben relatief vaak burn-out klachten.

 

Tweede potje voor duurzame inzetbaarheid

Vorig jaar stelde het ministerie ook al een Europees potje beschikbaar voor bedrijven die wilden werken aan de duurzame inzetbaarheid van hun mensen. Destijds bedroeg het potje twintig miljoen en was de subsidie vooral gericht op mkb-bedrijven. Dat potje is ondertussen verdeeld over ruim tweeduizend organisaties.

 

Bedrijven die in aanmerking willen komen voor een subsidiebijdrage uit dit Europees potje, kunnen een aanvraag indienen bij het Agentschap SZW. Maximaal wordt er € 10.000 per aanvraag beschikbaar gesteld, op voorwaarde dat het bedrijf zelf aan de helft van het subsidiebedrag bijdraagt.

 

De professionals van HR5 helpen u graag bij deze aanvraag!

 

 

Bron: PW de Gids

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven