HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Ontslag aanvechten? Bereken de succeskans bij rechter op nieuwe website

Je bent ontslagen en je wilt het ontslag aanvechten. Maar hoe weet je of jouw zaak kans van slagen heeft bij de rechter?

 

Daarvoor kun je sinds kort terecht op de website magontslag.nl. De tool op deze website berekent op basis van relevante informatie die de werknemer aandraagt, of het voor de werknemer zin heeft zijn ontslag aan te vechten in de rechtszaal.

 

 

Wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam ontwikkelden het hulpmiddel op basis van de Wet werk en zekerheid (WWZ), die per 1 juli van kracht is. Het nieuwe ontslagrecht maakt het voor werkgevers moeilijker om een werknemer te ontslaan. De laatste denkt vaak geen kans te maken of heeft geen geld voor een juridische procedure en laat een zaak daardoor liggen. Terwijl de werknemers wel kans maakt de zaak te winnen.

 

Volgens de wetenschappers pikt de digitale tool aspecten op die de advocaat makkelijk over het hoofd zou kunnen zien, waardoor het in dit geval een nuttig hulpmiddel kan zijn. Echter de afweging of het ontslag daadwerkelijk terecht is, blijft toch mensenwerk.

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven