HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Ondernemers worstelen met arbeidsrecht

Werkgevers krijgen nogal wat op hun bord op juridisch gebied: hervormd ontslagstelsel, versobering van de WW, verhoging van de pensioenleeftijd, Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters. Hoe houd je focus en voorkom je schade aan je bedrijf?

 

 

 

 

 

 

Joachim Eendebak, bedrijfsjurist bij Crowe Horwath, herkent dat de druk bij ondernemers toeneemt: "Wij zien ondernemers worstelen met de vraag 'hoe anticipeer ik op deze ontwikkelingen' en 'waar begin ik'. In veel gevallen heeft de ondernemer onder de toegenomen regeldruk maar één kans om het goed te doen. Boetevrij. Een goed begrip van de juridische positie van de eigen organisatie is onontbeerlijk. Het voorkomt schade aan de organisatie door bijvoorbeeld een onjuiste aanpak van verzuimbegeleiding, 'vergeten' ex-werknemers of een onjuiste toepassing van de regels die gaan over tewerkstelling van buitenlandse werknemers."

 


Voorkomen is beter dan genezen
Eendebak merkt op dat er bij juridische situaties veelal in eerste instantie aan advocaten wordt gedacht. "Deze treedt vaak op in juridische conflictsituaties. Het ligt bij dergelijke vraagstukken echter meer voor de hand om een bedrijfsjuridisch adviseur in te schakelen. Deze heeft een focus die primair gericht is op 'voorkomen' en pas daarna op 'genezen' en is gespecialiseerd in het arbeidsrecht, commercieel contractenrecht en ondernemingsrecht."

 

Ook HR5 beschikt over een eigen bedrijfsjurist. Heeft u een vraag op bedrijfsjuridisch gebied? Neem dan vrijblijvend contact op: j.vanderlinden@hr5.nl.

 

 

Bron: P&O Actueel

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven