HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Nu ontslaan of wachten?

Juristen draaien overuren want ze krijgen volop verzoeken van werkgevers die willen weten of het goedkoper is om juist nu al iemand te ontslaan, of te wachten tot na 1 juli als er een minder hoge vergoeding betaald hoeft te worden.

 

Dat zeggen meerdere arbeidsjuristen en de Vereniging van Arbeidsrecht advocaten (VAAN). Bij VAAN zijn zo'n duizend arbeidsrechtadvocaten aangesloten. Op 1 juli 2015 gaat het nieuwe ontslagrecht in. Het doel is om het ontslaan van mensen eenvoudiger en goedkoper te maken.

 

Nu kan een werknemer soms nog aanspraak maken op een ontslagvergoeding die kan oplopen tot vier of vijf ton. Na 1 juli zijn die vergoedingen aan een maximum gebonden: de zogeheten transitievergoeding bedraagt dan maximaal 75.000 euro.

 

 

Goed dossier bijhouden

Het bijhouden van een goed dossier is voor het nieuwe ontslagrecht belangrijk. Om iemand te ontslaan moet de rechter kunnen zien wat de werkgever gedaan heeft zodat een werknemer zich kan verbeteren. De juristen schatten in dat de overgrote meerderheid van de werkgevers in Nederland de dossiers van hun werknemers niet op orde heeft. Daarom zijn er veel werkgevers die juist voor 1 juli van mensen af willen. Ze maken soms nu afspraken. Bijvoorbeeld dat iemand na 1 juli uit dienst gaat maar nog steeds wel op basis van de kantonrechtersformule, ook al bestaat die dan niet meer. 'Vaak doen ze dat omdat er geen goed dossier is opgebouwd,' zegt Olav Wagenaar van DAS. Andere werkgevers wachten juist tot de nieuwe regels in werking treden, zodat ze minder ontslagvergoeding hoeven te betalen.

 

 

Cijfers

Het is niet bekend hoeveel werkgevers een slechtnieuwsgesprek voeren met hun werknemers om ze voor 1 juli te ontslaan. Maar arbeidsrechtadvocaten merken hoe het nieuwe ontslagrecht nu al een rol speelt. Zo zegt Pieter van den Brink, arbeidsrechtadvocaat uit Rotterdam dat hij de afgelopen week een groot bedrijf heeft geadviseerd dat hem had gevraagd om het hele personeelsbestand door te lopen. 'Het bedrijf wilde weten welke overeenkomsten beter voor 1 juli kunnen worden beëindigd, en welke juist pas na 1 juli met nog wat meer dossieropbouw.'

 

Daarbij lijkt het maken van haast de voorkeur te krijgen. 'Bij twijfel lijkt het er toch op om het nog voor 1 juli te doen,' zegt Van den Brink. 'Onbekend maakt onbemind want ook de beste wetenschapper, advocaat of politicus kan nog niet met zekerheid zeggen hoe de nieuwe regels in de praktijk uitpakken.'

 

 

Ontslagvergoeding

Ook het omgekeerde komt veel voor namelijk werkgevers die van plan zijn om medewerkers te ontslaan, maar daar nog even mee wachten omdat ze na 1 juli minder geld kwijt zijn aan een ontslagvergoeding.

 

Hanneke Boesveld, jurist bij ARAG Rechtsbijstand: 'We zien de laatste maanden dat werkgevers daar bewust mee bezig zijn. De vergoeding is straks lager dan nu en dat scheelt in de uiteindelijke kosten.' Overigens zijn werkgever en werknemer altijd vrij om samen tot een overeenkomst te komen.

 

Bron: P&O Actueel

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven