HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Nog geen quotum arbeidsgehandicapten

Er komt voorlopig geen quotum voor werkgevers om mensen met een arbeidsbeperking een baan te bieden.

 

Uit nieuwe cijfers blijkt volgens staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) dat bedrijven en overheden nu al ruimschoots voldoen aan de afspraken van de Participatiewet om arbeidsgehandicapten aan een geschikte baan te helpen. Een verdere verplichting om dit te doen is daarom volgens haar dan ook op dit moment niet nodig.

 

 

Participatiewet

Sinds 1 januari 2015 valt iedereen die kan werken maar daarbij ondersteuning nodig heeft, onder de Participatiewet. De wet is er om zoveel mogelijk mensen met of zonder arbeidsbeperking werk te laten vinden. De Participatiewet vervangt de Wet werk en bijstand (Wwb), de Wet sociale werkvoorziening (WSW) en een groot deel van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong).

 

Streven van in totaal 9.000 banen ruimschoots gerealiseerd

Het streven was om van 1 januari 2013 tot eind 2015 in totaal 9.000 banen van 25,5 uur per week te realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Volgens het ministerie is dit aantal in die periode ruimschoots overschreden en zijn er ruim 21.000 banen voor arbeidsgehandicapten gerealiseerd.

 

Niet allemaal nieuwe banen voor nieuwe mensen

Het gaat hierbij overigens niet om allemaal nieuwe banen voor nieuwe mensen. Een behoorlijk deel van de gerealiseerde werkplekken is ingenomen door mensen die eerder al bij de sociale werkplaatsen werkten. Het is de bedoeling dat steeds meer mensen met een arbeidsbeperking een werkplek vinden bij een ‘gewone’ werkgever.

 

De volgende doelstelling is inmiddels ook vastgelegd: voor het einde van 2016 moeten arbeidsgehandicapten in totaal 20.500 banen bezet houden. Het gaat daarbij om 14.000 banen in het bedrijfsleven en 6.500 banen bij de overheid.

 

Bron: Arbo-online

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven