HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Nieuwe VAR: 2 aandachtspunten

Werkgevers moeten goed opletten met het uitschrijven van nieuwe contracten voor freelancers.

 

Het wetsvoorstel Deregulering beoordeling arbeidsrelatie – de regels voor de nieuwe VAR – bevat geen overgangsrecht. Als de Eerste Kamer ook met het wetsvoorstel instemt, zoals de Tweede Kamer eerder al deed, gaan de nieuwe regels voor contracten met zzp’ers per 1 januari 2016 in. Omdat er geen overgangsrecht is voor oude contracten, moeten werkgevers hier extra op letten. Bestaande contracten of nog af te sluiten contracten tot en met 31 december van dit jaar, vallen namelijk gelijk onder de nieuwe regels.

 

Het is essentieel om volgens deze overeenkomsten te werken, om uit te kunnen sluiten dat u als werkgever later toch loonbelasting en premies sociale verzekeringen moet betalen. Om u nu al op de mogelijke wetswijziging voor te bereiden, geven wij u onderstaand twee aandachtspunten:

 

1. Sluit met uw freelancers een overeenkomst conform één van de modellen die de Belastingdienst binnenkort op haar website publiceert, naar verwachting dit najaar

 

2. Stel zelf een maatwerkovereenkomst op en leg die alvast ter goedkeuring voor aan de Belastingdienst. Gemiddeld heeft de Belastingdienst zo’n zes weken nodig om goedkeuring te verlenen. Een maatwerkovereenkomst kunt u opstellen wanneer de standaardmodellen van de Belastingdienst niet aansluiten op de werkwijze of de huisstijl van de organisatie. De overeenkomst geldt in principe voor vijf jaar, mits er geen wijzigingen in de wet, jurisprudentie of beleid tussendoor komen.

 

Werkgevers doen er goed aan regelmatig samen met de zzp’er te checken of de inhoud van de overeenkomsten nog klopt met het werk wat er in de praktijk wordt uitgevoerd. Als dat niet het geval is, moet de overeenkomst of het werk worden bijgestuurd, om te voorkomen dat er een werkelijk dienstverband ontstaat, met alle verplichtingen van dien.

 

Bron: PW de Gids

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven