HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Nieuwe rekentool voor premiekorting

Een nieuwe rekentool moet werkgevers helpen bij de vraag of ze recht hebben op premiekortingen voor werknemers.

 

De nieuwe rekentool voor werkgevers werd in februari geïntroduceerd door het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid. Werkgevers moeten hiermee snel antwoord krijgen op de vraag of ze recht hebben op premiekortingen, wanneer zij mensen aannemen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

 

Voor werkgevers moet zo bovendien duidelijk worden hoe lang zij recht hebben op de korting, hoe hoog de korting is, en hoe zij deze moeten toepassen. Lees hier meer over de rekentool.

 

De premiekortingen moet het voor werkgevers financieel aantrekkelijker maken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Het jaarlijkse voordeel kan oplopen tot € 7000 gedurende maximaal drie jaar. Premiekortingen zijn beschikbaar voor drie doelgroepen met een afstand tot de arbeidsmarkt, namelijk: ouderen (vanaf 56 jaar), arbeidsgehandicapten en mensen uit de doelgroep banenafspraak.

 

Werkgevers kunnen de regelhulp ook raadplegen op het ondernemingsplein. De belastingdienst en UWV zullen in hun communicatie ook verwijzen naar de regelhulp.

 

Bron: PW de Gids

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven