HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Neem je hond mee naar je werk!

Het meebrengen van een hond naar kantoor heeft voordelen. Er zijn dan ook werkgevers die het meebrengen van hond een stimuleren.

 

Zo biedt airbnb haar medewerkers de gelegenheid om hun hond mee te nemen naar kantoor. De hond is als gezelschapsdier goed voor de sfeer en de productiviteit. Als huurvoorwaarden en allergieën het meenemen van een hond niet in de weg staan, zouden werkgevers er eens over moeten nadenken, zo pleit consultant Sophie Deering. Ze zet enkele voordelen van het meenemen van de trouwe viervoeter naar kantoor op een rij:

 

1. Reduceren van stress

Volgens onderzoek van de Virginia Commonwealth University helpen honden bij het verminderen van stress en zorgen zij voor meer tevreden medewerkers. Toen hier eerder over gerapporteerd werd zorgde dat wel voor wat discussie.

 

2. Teamgeest versterken

Een kantoorhond zorgt voor (ver)binding tussen collega's. Medewerkers willen in de buurt van de hond zijn en spenderen zo ook meer tijd samen. Dit bevordert samenwerking en kennisuitwisseling. Bij het aaien van een hond komt het hormoon oxytocine vrij. Dit hormoon ondersteunt bij het interacteren met anderen, zowel vreemden als vrienden en wordt ook wel het hormoon achter effectief teamwork genoemd.

 

3. Gezonder leven

Ook een kantoorhond moet regelmatig uitgelaten worden. Door deze taak onder collega's te verdelen (op basis van vrijwilligheid) komen medewerkers in beweging en krijgen ze wat frisse lucht. Naast de gezondheidseffecten zorgt dit tevens voor stressreductie.

 

4. Toename productiviteit

Door korte pauzes te nemen bij voorkeur 17 minuten lang, na 52 minuten onafgebroken werken - wordt je super productief. Even met de hond knuffelen, spelen of wandelen zorgt ervoor dat je brein kan afdwalen om daarna weer met nieuwe energie werktaken op te pakken.

 

5. Je hoeft je hond niet meer alleen thuis te laten

Niet alleen medewerkers profiteren, ook honden zelf. Ze hoeven niet meer een hele dag alleen thuis te blijven, wachtend op een 'oppas' die hen even snel uitlaat. En medewerkers hoeven niet te stressen om tijdig thuis te zijn voor het uitlaten van de hond.

 

Enkele aandachtspunten:

• Ga na of honden in het pand zijn toegestaan.

• Check of medewerkers niet allergisch of bang zijn voor honden.

• Zorg ervoor dat de hond zich gedraagt.

• Zorg dat er voldoende eten en drinken is voor de hond.

 

 

Bron: P&O Actueel

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven