HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Meer dan minimumloon bij meer dan 40 uur

Als een werknemer meer dan veertig uur per week werkt, moet zijn werkgever hem daar per 2017 ook evenredig meer loon voor betalen. Dat staat in de begroting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor komend jaar.

 

Het kabinet onderzoekt de mogelijkheid om een wettelijk minimumuurloon in te voeren. Tot dat geregeld is, is er in de begroting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een tussenoplossing geïntroduceerd per 1 januari 2017. Werknemers die vanaf dat moment per week meer werken dan 40 uur, moeten voor hun meerwerk betaald krijgen. Het loon voor die uren moet relatief gezien minstens even hoog zijn als het minimumloon.

 

Loon mag niet afhankelijk van arbeidsduur zijn

De maatregel is bedoeld om ervoor te zorgen dat het minimumloon per gewerkt uur niet meer afhankelijk is voor de arbeidsduur van de werknemer. Nu kan het nog voorkomen dat een werknemer meer werkt dan veertig uur, maar die extra uren niet (genoeg) betaald krijgt.

 

Zoals eerder al aangekondigd was, blijft betaling op basis van stukloon mogelijk, maar moeten werknemers die stukloon ontvangen ook minstens het wettelijk minimumloon verdienen.

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven