HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

 Mag dikke werknemer die zich vaak ziek meldt worden ontslagen?

Een werknemer is buitenproportioneel vaak ziek. De werkgever heeft alle vertrouwen in verbetering verloren en wil van de man af. Maar mag dat?

 

Al toen de man in dienst kwam was duidelijk dat hij niet erg gezond was. Hij leed met een gewicht van tweehonderd kilo aan obesitas. Met behulp van verschillende chirurgische ingrepen is de man nu zestig kilo afgevallen, maar het verzuim blijft onverminderd hoog. Tot hij in juni vrijgesteld werd van werk, was zijn verzuim 26 procent. De jaren daarvoor was het verzuim zelfs 36 procent en 40 procent.

 

De werkgever en werknemer hebben zich allebei ingespannen om het verzuim terug te brengen, maar een oplossing is niet gevonden. De werkgever heeft  berekend dat het veelvuldige verzuim door productieverlies een schadepost oplevert van minimaal € 18.036,36. Hij vindt dan ook dat er sprake is van veranderde omstandigheden en vraagt de kantonrechter de arbeidsovereenkomst te ontbinden.

 

Veelvuldig verzuim is echter niet zo maar een reden voor ontslag. De rechter vindt het aannemelijk dat de vele ziekmeldingen van de man zorgen voor organisatorische problemen. Maar ziekteverzuim van de werknemer komt voor rekening en risico van de werkgever, tenzij de bedrijfsvoering er zo ernstig door wordt verstoord dat er sprake is van een onwerkbare situatie. In dit geval is dat volgens de kantonrechter niet aan de orde. Er werken 85 mensen voor het bedrijf, waarvan dertig als uitzendkracht. Er is hier dus geen sprake van een kleine kwetsbare organisatie. Er zijn genoeg mensen die het werk van de zieke werknemer kunnen overnemen.

 

Het ontbindingsverzoek wordt afgewezen.

 

 

(Bron: PW De Gids)

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven