HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Loondoorbetaling bij ziekte ingekort

In plaats van twee jaar wordt het voor kleine ondernemers mogelijk om hun zieke werknemers een jaar door te betalen. Dat maakte minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken bekend.

 

Om de drempel om personeel aan te nemen voor kleine werkgevers weg te nemen stelt het kabinet een vrijwillige regeling voor, voor bedrijven met maximaal 10 werknemers. De loondoorbetaling wordt dan teruggebracht naar een jaar. Momenteel is dat bij langdurige ziekte verplicht twee jaar. Het UWV betaalt vervolgens het tweede jaar loon. Hiervoor betalen werkgevers premie en de overheid jaarlijks 20 miljoen. Werknemers gaan er niet op achteruit aldus Asscher.

 

Hopeloos complex

Het Verbond van Verzekeraars kan zich niet voorstellen dat het kabinet serieus overweegt een publieke verzekering voor het tweede jaar loondoorbetaling te introduceren zo meldt het verbond. Volgens de verzekeraars wordt de preventie en re-integratie van zieke werknemers hierdoor belemmerd. Ook zien zij het stelsel ‘hopeloos complex’ worden en de lasten stijgen voor werkgevers. “De conclusie is onontkoombaar dat het stelsel hiermee voor iedereen slechter uitpakt en het kabinet het paard achter de wagen spant,” aldus Paul Koopman van het verbond.

 

Twijfels in Kamer

Ook vanuit de Kamer bestaan er twijfels over de ingekorte loondoorbetaling voor zieke werknemers. Het plan van Minister Asscher blijkt nog niet bevestigd. Hij heeft in de Kamerbrief niets laten blijken over deze actie. Volgens CDA-Kamerlid Pieter Heerma is er in die brief alleen gesproken over een variant van de actie.

 

Asscher zegt dat het kabinet tot de conclusie is gekomen dat het voorstel de beste keuze is en de enig haalbare optie. Hij gaat het idee de komende tijd uitwerken in overleg met de werkgevers, waarbij hij openstaat voor alternatieven. In het voorjaar moet er dan een uitgewerkte variant liggen die rijp is voor besluitvorming.

 

Bron: HR Praktijk

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven