HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Klijnsma houdt quotum arbeidsgehandicapten achter de hand 

Bedrijven moeten in 2016 in totaal 11.000 extra banen voor arbeidsgehandicapten gecreëerd hebben. Lukt dat niet, dan krijgen bedrijven een verplicht quotum. Zij moeten dan een vast percentage arbeidsgehandicapten in dienst hebben.

 

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken heeft dat kort geleden aan de Tweede Kamer geschreven. Een quotum van 5 procent was in het regeerakkoord aangekondigd voor 2015. Maar in het sociaal akkoord werd afgesproken dat bedrijven vrijwillig arbeidsgehandicapten in dienst gaan nemen. Lukt dat niet, dan komt er toch een quotum. Daarbij geldt een boete van 5000 euro per niet gerealiseerde arbeidsplaats.

 

In totaal moeten de komende jaren 125.000 mensen met een arbeidsbeperking aan een reguliere baan worden geholpen. Het gaat om 100.000 banen bij het bedrijfsleven en 25.000 bij de overheid, zo is afgesproken in het sociaal akkoord. Om het voor bedrijven aantrekkelijker te maken in zee te gaan met werknemers met een arbeidsbeperking, komen er loonkostensubsidies die het salaris aanvullen tot het minimumloon. Hiervoor is 480 miljoen euro beschikbaar.

 

Klijnsma roept vakbonden, werkgevers en gemeenten op snel afspraken te maken over de nieuwe opzet. Gemeenten worden straks verantwoordelijk voor de uitvoering. Zij hebben laten weten moeite te hebben met de hoeveelheid nieuwe taken die op hen afkomt.

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven