HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Jongeren vaak gewond tijdens vakantiebaan

Nederlandse jongeren maken steeds vaker gebruik van de zomer om flink bij te verdienen. Onderzoek van het CBS toont aan dat dit niet altijd veilig gebeurt; jongeren raken vaker gewond tijdens het werken dan volwassenen.

 

Volgens het onderzoek van het CBS krijgt ruim 8% van de groep werkenden tussen de 15 en 25 jaar een arbeidsongeval, tegenover 6% van de mensen boven de 25 jaar. De reden? Werkgevers laten na om de jongeren goed in te lichten over veiligheid tijdens hun vakantiebaan.

 

Uit een steekproef van CNV Jongeren blijkt dat 41,6% van de jongeren geen informatie krijgt over veilig en gezond werken.

 

Verzuim
Ook al krijgen jongeren gemiddeld vaker te maken met bedrijfsongevallen dan hun oudere collega's, ze verzuimden daarna wel minder. Slechts 33% van de jongeren bleef een of meer dagen thuis na een ongeval.

 

Steeds meer vakantiebanen
Steeds meer jongeren nemen een vakantiebaan om hun studie, vakantie, rijles of telefoonabonnement te betalen. Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan de Tilburg University, denkt dat deze trend de komende jaren nog verder doorzet, als het nieuwe leenstelsel in het onderwijs wordt ingevoerd. 

 

Bron: P&O Actueel

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven