HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

iPad mag belastingvrij worden verstrekt

Werkgevers kunnen een iPad nu onbelast verstrekken aan hun werknemers.

 

Het gerechtshof in Amsterdam heeft dat in hoger beroep bepaald in een geschil tussen een werkgever en de Belastingdienst. De kwestie speelt al lange tijd.

 

 

 

Eerder was de rechtbank in Haarlem nog tot het oordeel gekomen dat een iPad een computer is en daarom niet belastingvrij, dat wil zeggen zonder inhouding van loonheffing, aan werknemers kan worden verstrekt. “Gelet op zijn formaat, het geheugen en de vele gebruiksmogelijkheden is de iPad veeleer aan te merken als een kleine computer die ook geschikt is voor vele vormen van communicatie”, oordeelde de rechter eind 2012. Die uitspraak is nu dus vernietigd.

 

 

Toch communicatiemiddel

Volgens het hof beperkt het touchscreen van de iPad het gebruik van het apparaat als computer. Zo gaat de invoer van langere teksten bij een iPad minder vlot dan bij apparaten met een klassiek toetsenbord, zoals pc’s en laptopcomputers. De beperkingen van een touchscreen spelen niet of nauwelijks een rol bij mobiele communicatie, sms, e-mail of internetbezoek. Daarom is de iPad een communicatiemiddel, oordeelt de rechter.

 

 

Belastingvrij geven aan werknemer

Dat betekent volgens het hof dat “de werkgever voor wie het zakelijk gebruik van de iPad van meer dan bijkomstig belang is” het apparaat belastingvrij aan zijn werknemers kan verstrekken. Dat is het geval als het zakelijk gebruik boven de 10 procent ligt. De betrokken werkgever heeft al zijn werknemers een iPad met mobielinternetdatakaart verstrekt.

 

De Belastingdienst moet door de uitspraak overigens diep in de buidel tasten: het hof bepaalde dat de Belastingdienst de werkgever ruim 239.000 euro terug moet betalen.

 

Bron: PW de Gids

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven